Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Φωτεινό παράδειγμα πανεπιστημονιακού δάσκαλου


                                         Δημήτριος Τριχόπουλος (1938-2014)

 

                                                      Νεκρολογίες

 

               Συλληπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Βολιώτη , διεθνούς αναγνώρισης ιατρού – ερευνητή Δημητρίου Τριχόπουλου , κοινοποίησε ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος :

             ¨Θλίψη αισθάνεται κάθε Βολιώτισσα και κάθε Βολιώτης για την απώλεια του κορυφαίου ερευνητή , Ακαδημαϊκού , διακεκριμένου καθηγητή Ιατρικής και Επιδημιολογίας στα Πανεπιστήμια του Χάρβαντ και των Αθηνών Δημήτρη Τριχόπουλου .

              Ο Βόλος , η πόλη που γεννήθηκε , είχε την ευτυχία να καμαρώνει για τον επιστήμονα που συνέβαλε σημαντικά στην ιατρική έρευνα , με ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά φόρα , για τους περιβαντολλογικούς παράγοντες της καρκινογένεσης . Οι εργασίες του για την πρόληψη των νοσημάτων , με έμφαση στη διατροφή ήταν συχνά στις στις πρώτες ειδήσεις στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης .

               Πριν από λίγους μάλιστα μήνες , στις αρχές Μαΐου 2014 , στο πλαίσιο της εαρινής συνάντησης της Ένωσης Καθηγητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών , που έγινε στο Βόλο , ο Δημήτρης Τριχόπουλος μίλησε σε ανοικτή επιστημονική εκδήλωση στη γενέτειρά του αποσπώντας για άλλη μια το ενδιαφέρον και την εκτίμηση των Βολιωτών .

               Ο Βόλος θα τιμά πάντα τη μνήμη του ξεχωριστού ανθρώπου και επιστήμονα , του Βολιώτη που τίμησε διεθνώς τη γενέτειρά του και ως ελάχιστο φόρο τιμής ο Δήμος θα καταθέσει στεφάνι στην κηδεία του που γίνεται την Τρίτη 2-12-2014 στην Αθήνα  .

               Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του ¨ .                                                                                          

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: