Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Με το τριφύλλι στο στήθος


Την τελευταία του πνοή άφησε , στις 2-12-2014 , σε ηλικία 81 ετών ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαριστής Κώστας Λινοξυλάκης , από τις μεγαλύτερες μορφές στην ιστορία του Παναθηναϊκού , που πρωταγωνίστησε στα Ελληνικά γήπεδα , τη δεκαετία του 1950 .

                Γεννημένος στις 5 Μαρτίου 1933 στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, ο Κ . Λινοξυλάκης , ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον Αστέρα Αθηνών

και τον 1953 κατέληξε στον Παναθηναϊκό , όπου έμελλε να περάσει το υπόλοιπο της καριέρας του ως το 1963 , οπότε και αποσύρθηκε . Αγωνιζόμενος ως κεντρικός αμυντικός , πανηγύρισε με τον Παναθηναϊκό τέσσερα πρωταθλήματα ( 1953, 1960 , 1961 , 1962 ) και ένα Κύπελλο Ελλάδος ( 1965 ) , οπότε και αποσύρθηκε ενώ φόρεσε 28 φορές τη φανέλλα της Εθνικής ομάδος ανδρών με την οποία έκανε ντεμπούτο τον Δεκέμβριο του 1950 , σε αγώνα με τη Β΄ ομάδα της Γαλλίας και για μεγάλο διάστημα διετέλεσε και αρχηγός της .

                 Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Λινοξυλάκης κατέγραψε και κινηματογραφική παρουσία , καθώς συμμετείχε στη ταινία ¨ Οι άσσοι του γηπέδου ¨ , μαζί με αρκετούς ακόμη ποδοσφαιρικούς ¨αστέρες¨ της εποχής , ενώ διετέλεσε επί σειράν ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος στον Δήμο Αθηναίων .

                 Ο Κώστας Λινοξυλάκης θα αποτελεί πάντα υπερήφανο κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού . Όπως επισημαίνει η ¨πράσινη¨ ΠΑΕ στη συλληπητήρια ανακοίνωσή της για το θάνατο του παλαίμαχου κεντρικού αμυντικού , ο οποίος ¨έφυγε ¨ από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών . 

   

                 Β.Π. – Δεκέμβριος 2014 .                                                                                                                    

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: