Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

΄Υστατο χαίρε


               Το Σάββατο 13-12-2014 έγινε η κηδεία ,στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου , του εκδότη της ¨ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ¨ Γεωργίου Παρασκευόπουλου . Τον νεκρόν αποχαιρέτησε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδος Θανάσης Σαμαράς ειπών τα εξής :

             ¨Κύριε Γιώργο . Από μικρός , αλλά και στα χρόνια της ωριμότητας και των γηρατιών , επιθυμούσες να αγναντεύεις τη θάλασσα , να τη χορταίνεις από το βουνό ψηλά .

               Απόμαχος πια , εξομολογούμενος την πολυσήμαντη πορεία σου στη ζωή , γινόταν φανερό ότι το λιμάνι και η θάλασσα ήταν μια αγάπη μεγαλύτερη για τη ¨ΘΕΣΣΑΛΙΑ¨ και το βιβλιοπωλείο .

              Δεν ήθελες επικήδειους , αποχαιρετισμούς και λόγια που θα χαθούν μαζί σου στον ουρανό , που με αστέρια ή χωρίς αυτά , μαύρος πάντα είναι .

              Θα ήταν όμως μεγάλη αμέλεια να μην υπογραμμίσουμε σήμερα που σε αποχαιρετάμε οριστικά και αμετάκλητα , το αδιαμφισβήτητο προτέρημά σου .

              Και θα δανεισθούμε και θα παραφράσουμε γι’αυτό , τα λόγια του μεγάλου Αλεξανδρινού : ¨ Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου , όπως την θέλεις , τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς :¨Μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου , μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες ¨ .

             Παράδοξο , ίσως , αλλά γεγονός . Έκανες πράξη την προτροπή του ποιητή : ¨ Δεν εξευτέλισες τη ζωή σου , πιαινοντάς την , γυρίζοντας συχνά κ’εκθέτοντάς την , στων σχέσεων και των συναναστραφών την καθημερινήν ανοησία ¨ .

            Δεν έγινε η ζωή σου ξένη και φορτική .

            Καλό σου ταξίδι .

 
            Β.Π.  – Βόλος 15/12/2014        .

Δεν υπάρχουν σχόλια: