Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ήταν η ¨σημαία¨ της Νίκης Βόλου


               Άγγιξε τα όρια του Βολιώτικου ποδοσφαιρικού θρύλου . Έπαιξε είκοσι χρόνια ( 1944-1964 ) καλή μπάλα . Ο λόγος για τον παλαιό διεθνή ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου Μίμη Κοκκινάκη , που πρόσφατα ¨΄εφυγε ¨ από κοντά μας .

               Γεννήθηκε το 1929 από πρόσφυγες γονείς στη Νέα Ιωνία , Μαγνησίας . Από νεαρή ηλικία φάνηκε το ποδοσφαιρικό ταλέντο του

Έφηβος έπαιξε στη πρώτη ομάδα της Νίκης , για να πάρει μεταγραφή , το 1952 , στον Ολυμπιακό Πειραιώς . Ως ποδοσφαιριστής του ¨ Θρύλου ¨ πανηγύρισε , στα τρία χρόνια που έπαιξε στον Πειραιά , δύο Πρωταθλήματα Ελλάδος 1954 , 1955 και δύο Κύπελλα Ελλάδος 1953 και1954 . Χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Ανδρών Ελλάδος και έκανε τρεις συμμετοχές . Δύο εναντίον του Ισραήλ και μία κατά της Γιουγκοσλαβίας . Επέστρεψε , το 1956 , στο  Βόλο και επανήλθε στην αγαπημένη του ομάδα Νίκη Βόλου .

              Τεχνίτης , επιτελικός , μαχητής , παλικάρι , μέσα στα γήπεδα ανέβασε την ομάδα μαζί με τους συμπαίκτες του, το 1961 , στην Α΄Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου . Είχε τη στόφα αρχηγού ο αξέχαστος Μίμης . Όλοι τον σέβονταν και τον εκτιμούσαν . Χαρισματικός και ¨αριστοκράτης ¨ στο παίξιμό του , ενθουσίαζε το ποδοσφαιρικό κοινό . Έπαιξε ποδόσφαιρο , ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ , από την εποχή του . Ήταν η ¨σημαία¨ της Νίκης Βόλου .

             Στον επαγγελματικό τομέα ασχολήθηκε με εμπορικές αντιπροσωπείες . Σαν πολίτης , υπηρέτησε Δημοτικός Συμβουλος τη Νέα Ιωνία για οκτώ χρόνια ( 1982-1990 ) επί δημαρχίας Ανδρέα Βαλαχή .

            Σαν οικογενειάρχης με την άξια σύζυγό του Χαρούλα απέκτησαν δύο παιδιά την Φωτεινή και τον Κυριάκο , αποκατεστημένα επαγγελματικά . Ευτύχησε να γίνει παππούς με δύο χαριτωμένα εγγόνια .

           Η απώλεια του Μίμη Κοκκινάκη ¨γεμίζει¨ με θλίψη τον κάθε φίλαθλο . Ήταν ένας αθλητής , που τίμησε όσο λίγοι , με την ποδοσφαιρική του προσωπικότητα την πόλη μας και ολόκληρη την Ελλάδα .

          Θα τον θυμόμαστε πάντα .

 
           Βασίλης Παλαμηδάς , Βόλος 24-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: