Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ...


               Κανένας δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει την ανεργία και τη φτώχεια . Εργοδότες και Κυβέρνηση αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν . Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ακόμα πιο φθηνά και περισσότερο οι άνεργοι να αποδεχτούν την εργασιακή ζούγκλα , την απληρωσιά , την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά , με άθλια μεροκάματα και δικαιώματα , την προσωρινή , κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα εργασία με 2μηνα , 5μηνα και βάουτσερ .

               Να μην συμβιβαστεί κανείς με τα ψύχουλα ! Απορρίψτε τον βάρβαρο καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης . Δεν είναι ούτε δυναμικός , ούτε αιώνιος . Αυτός μόνον φτώχεια , ανεργία , πολέμους και δυστυχία φέρνει .

               Να μην δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι ! Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο , ούτε φταίει για την ανεργία του ! Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία .

               Κανένας δεν πρέπει να χάνει την αξιοπρέπειά του ! Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη ! Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια .

               Να βάλουμε φραγμό στην περιπλάνηση χωρίς τέλος ! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη ! Να  σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς .

 
               Β.Π. – Βόλος 26/9/2014   .

Δεν υπάρχουν σχόλια: