Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Έκανε αγώνες για την Ελληνική Γλώσσα


               Τιμώντας την μνήμη του αειμνήστου επιτίμου-προέδρου του ¨Γλωσσικού Ομίλου Βόλου¨ Κων/νου Βραχνιά , βρεθήκαμε το απόγευμα της 24-2-2014 στο φιλολογικό μνημόσυνο , που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος .

                Μέσα σε μια θερμή και συγκινητική ατμόσφαιρα ο πρόεδρος του Ομίλου μας κ Απόστολος Παπαναστασίου , καθηγητής , προλόγισε την εκδήλωση και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στις φιλολόγους κυρίες Μούτου Αλίκη , Παπαευαγγέλου Χρυσούλα , Μπουλαμάτση Ελευθερία και στον δικηγόρο κ Κων/νο Παπανικολάου . Οι ομιλητές  αναφέρθηκαν στο ήθος , την ακεραιότητα και αξιοπρέπεια του μεταστάντος εκπαιδευτικού σε όλες τις περιόδους του βίου του . Ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος , ένας ακατάβλητος ¨εργάτης¨ του πνεύματος και της γλώσσας , που τόσο πολύ ελάτρευε . Έκανε αγώνες για το ¨Γλωσσικό Ζήτημα¨, για να συγκρατήσει , όσο μπορούσε , από τον κατήφορο που οδηγούν την Γλώσσα μας οι ταγοί της εξουσίας .

               Ο Κων/νος Βραχνιάς ίδρυσε τον ¨Γλωσσικό Όμιλο¨ και υπήρξε ο πρώτος πρόεδρός του . Έκανε ό,τι μπορούσε για το καλό της γνήσιας Ελληνικής Γλώσσας .

             ¨Έφυγε απρόσμενα πριν ένα χρόνο . Μπορούσε ακόμη πολλά να προσφέρει από τη θέση του επιτίμου προέδρου .

               Εκεί ¨ψηλά¨ που βρίσκεται , εις τας ¨αιωνίους μονάς¨ μας περιμένει να ανταμώσουμε κάποτε .

               Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 7-3-2014 .

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: