Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Στο φίλο που ¨έφυγε¨


              ¨ Χόρευε¨ με τη μπάλα στα πόδια . ¨Ακροβατούσε¨ στα πιο επικίνδυνα σημεία της αντιπάλου άμυνας . Το παίξιμό του ξεσήκωνε την κερκίδα . Αυτός ήταν ο ¨στυλίστας¨, ο ¨αριστοκράτης¨ ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου που μας ¨έφυγε¨ την 16-2-2014 για πάντα , Λευτέρης Καλιοντζής .

                 Προσφυγόπουλο της τρίτης γενιάς από τη Νέα Ιωνία , Βόλου ο μικρός Λευτέρης , από μικρός έδειξε το μεγάλο ταλέντο του στο ποδόσφαιρο , για να γίνει από την εφηβική του ηλικία βασικός στην πρώτη ομάδα .

                 Ταλαντούχος ποδοσφαιριστής . Άριστος τριπλέρ , με δικό του κοντρόλ στο στήθος , δυνατός σουτέρ . Στη δεκαετία του 60 , όταν η Νίκη Βόλου έπαιζε Α΄ Εθνική , πέτυχε 20 γκολ , αριθμός ρεκόρ για εκείνα τα χρόνια .

                  Καθαρός και συνεργάσιμος με τους συναδέλφους ποδοσφαιριστές . Ποτέ δεν τιμωρήθηκε . Ποτέ δεν ήρθε σε αντιπαλότητα με κανέναν .

                  Σωστός και υποδειγματικός οικογενειάρχης . Με σύζυγο και δύο θυγατέρες . Εργάστηκε για χρόνια στην ¨ Τράπεζα Ελλάδος ¨ από όπου συνταξιοδοτήθηκε . Υπηρέτησε με επιτυχία για οκτώ χρόνια σαν Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Νέας Ιωνίας – Μαγνησίας .

                  Αγαπούσε τη ζωή . Δεν είχε εχθρούς . Είχε μόνο φίλους , ο Λευτέρης , ο δικός μας φίλος και άνθρωπος .

                  Και ξαφνικά μια ασθένεια έκοψε το ¨ νήμα ¨ της ζωής του . Χάθηκε στα 77 ένας ξεχωριστός και ακέραιος άνθρωπος , που είχε ακόμη πολλά περιθώρια να προσφέρει στην κοινωνία .

                   Καλό σου ¨ ταξίδι ¨ αλησμόνητε φίλε . Εκεί που θα πας , κάποτε θα ανταμώσουμε .

                  
                   Βασίλης Παλαμηδάς / Βόλος ,21-2-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: