Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Τιμά με τα έργα του την αποστολή του


               Η εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας της Νέας Υόρκης ¨ Εθνικός Κήρυξ ¨ , δημοσίευσε την Κυριακή 5-10-2013 ειδικό ένθετο-αφιέρωμα στον ιερέα π. Βασίλειο Τσουρλή , που ιερουργεί στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Νιου Πορτ Ρίτσι της Φλόριντα .

               O πατέρας Βασίλειος είναι γνωστός στη κοινωνία του Βόλου . Χειροτονήθηκε ιερέας το 2004 από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο .

               Υπηρέτησε και πρόσφερε έργο σε διάφορες υπηρεσίες της Μητρόπολης Δημητριάδος , καθώς επίσης και στο Ναό της Παναγίας Γορίτσας .

               Το έτος 2010 μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη της Ατλάντα ΗΠΑ , κ Αλεξίου μετακόμισε οικογενειακώς στην Αμερική και διορίστηκε στο ναό του Αγίου Νικολάου Φλόριντα , όπου για δύο έτη επιτέλεσε δημιουργικό έργο .

               Την 1η Ιουνίου 2012 ανέλαβε ιερατικός προϊστάμενος της γειτονικής κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στο Νιου Πορτ Ρίτσι της Φλόριντα .

               Mιλώντας για τις δραστηριότητές του , στη νέα του θέση είπε μεταξύ άλλων :

             ¨Οταν ήλθα στον Άγιο Γεώργιο δεν λειτουργούσε το σχολείο . Είχε σταματήσει πριν ενάμιση περίπου χρόνο , γιατί γινόταν γενική ανακαίνηση των αιθουσών . Με την οικονομική βοήθεια της κυρίας Λαζίδη μπορέσαμε μέσα σε τρεις μήνες να αποτελειώσουμε τις τρεις σχολικές μας αίθουσες και να τις εξοπλήσουμε με σύγχρονα όργανα διδασκαλίας και έπιπλα . Έχουμε σε λειτουργία 35 μίνιστρα δηλαδή τμήματα και προγράμματα , που όλα λειτουργούν σε εθελοντική βάση και βοηθούν πνευματικά , αλλά και σε διάφορες άλλες ανάγκες ¨ .

               Αυτά και άλλα πολλά συντελούνται εκεί στην πέραν του Ατλαντικού Ορθόδοξη ενορία της Φλόριντα από έναν φωτισμένο και δραστήριο κληρικό .

               Από το Βόλο την πόλη που ξεκίνησες το ποιμαντικό σου έργο , πατέρα Βασίλειε , σου στέλνω τις πιο εγκάρδιες και ειλικρινείς ευχές , να έχεις υγεία , δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσεις το Θεάρεστο έργο σου .

 

               Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 6.11.2013 . 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: