Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ραντεβού στη Βραζιλία το 2014


               Αυτό που θέλεις , είναι να κερδίζεις και να προκρίνεσαι και αυτό συχνά απαιτεί ψυχή , πάθος και αλληλεγγύη .

               Aγωνιστικά δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα αν αξίζαμε να περάσουμε . Ήμασταν καλύτεροι από τους Ρουμάνους και δεν υπήρχε περίπτωση να μην διαχειριζόμασταν το ματς ακόμη και από όποιες δύσκολες στιγμές . ( Σκορ : Ελλάς-Ρουμανία 3-1 / Ρουμανία-Ελλάς 1-1)

                Το πρώτο 15λεπτο της πίεσης και το πρώτο 15λεπτο μετά τη ισοφάριση , αποτελούν τα δύο σημεία αναφοράς , χωρίς όμως να μας κάνουν ποτέ μεγάλες φάσεις . Αυτού του είδους οι εθνικές  ομάδες , όση ώρα και να παίζουν απέναντί μας , δεν πρόκειται να μας προβληματίσουν .

               Φυσικά σε ακόμη μια βραδιά χωρίς στερήσαντες , οφείλουμε κάποια μπράβο ξεχωριστά : Στην αυταπάρνηση του Καραγκούνη , που έβγαλε τη μαγική πάσα στο γκολ . Στην εικόνα του καλυτέρου Χολέμπας με την φανέλα της Εθνικής , που είχε μέχρι το 90ον λεπτό , αστείρευτες δυνάμεις για κούρσες . Στον Σαλπιγγίδη που βοήθησε αγόγγυστα στο πλευρό του λαβωμένου Τοροσίδη . Την απίστευτη σιγουριά που εκπέμπει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας . Την ποιότητα του Σαμαρά που ξέρει πότε πρέπει να παγώσει τους ρυθμούς . Προσθέστε το απροσπέλαστο  δίδυμο Μανιάτη και Τζιόλη και έχετε εικόνα Ο Σιόβας έκανε ένα ακόμα αψεγάδιαστο ματς και ο Καρνέζης ¨ ρέφαρε ¨ το γκολ της Αθήνας με μία σημαντική επέμβαση αμέσως μετά το 1-1 .

               Και ερχόμαστε στην εκτελεστική δεινότητα του Μήτρογλου , που όμοιά της είχαμε να δούμε από τα χρόνια του Αναστόπουλου στην Εθνική ομάδα . Η σιγουριά του , δίνει σε όλη την ομάδα φτερά , αφού ξέρεις πως αν του δοθεί ευκαιρία θα σκοράρει !

               Η Ελλάδα πέρασε πανάξια τη Ρουμανία , κάτι που αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι , αλλά δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω με το χθες . Θα ασχοληθούμε με όλα αυτά , που μας κάνουν να αισιοδοξούμε στο δρόμο για το Μούντιαλ της Βραζιλίας . 

 

Β.Π. – Νοέμβρης 2013 .

      

Δεν υπάρχουν σχόλια: