Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανεξάρτητος και ακέραιος αθητικογράφος


               Ένας αθλητικογράφος υψηλού κύρους και γνώσεων ¨έφυγε¨ από κοντά μας . Ο γνωστός δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος (1948-2013) , που τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο ¨κατέληξε¨ σε ηλικία 65 ετών .

                Ο εκλιπών είχε συνδέσει άρρηκτα το όνομά του από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το χώρο της καλαθοσφαίρησης , έχοντας καταγράψει μεγάλο αριθμό αναμεταδόσεων αγώνων μπάσκετ , ενώ ήταν ο άνθρωπος που είχε περιγράψει τον ιστορικό τελικό αγώνα του ευρωμπάσκετ του 1987 , όπου η ελληνική εθνική ομάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο .

                 Τίμιος , καθαρός και ακέραιος στις θέσεις του δεν δίστασε να ταχθεί κατά των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 .

                 Πολέμιος του ντόπινγπ σε μια εποχή συλλογικής παράκρουσης και άκρατου ενθουσιασμού δεν δίστασε να τα βάλει κατά του Τύπου και της πολιτικής ηγεσίας , εκείνη την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004 .

                  Αντιπαθητικός , ενοχλητικός και ανεπιθύμητος έθετε τότε τα ερωτήματά του :

                  ­- Γιατί ο Κεντέρης και η Θάνου δηλώνουν ότι προπονούνται στο Κατάρ , ενώ δίνουν συνέντευξη σε Χανιώτη δημοσιογράφο ; Γιατί η Θάνου έφυγε από το παράθυρο της τουαλέτας του ΟΑΚΑ , όταν ήρθε το κλιμάκιο ελέγχου ; Πως είναι δυνατόν αθλητές άγραφοι , όπως η Χαλκιά και η Τσιαμήτα κ.λ.π. να έρχονται από το πουθενά , πρώτοι των πρώτων στο κόσμο ; Πως είναι δυνατόν να δηλώνονται ταυτόχρονα τραυματισμένοι όλοι οι αθλητές της ομάδας άρσης βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας ; Αυτά και άλλα παρόμοια διαρκώς και επιμόνως ρωτούσε ο Φίλιππος στην εποχή της εθνικής αυταπάτης . Μοναχικός , απομονωμένος , αποσυνάγωγος του πάρτι της γαλανόλευκης με τα χρυσά μετάλλια , έσωζε την τιμή , όχι μόνο της αθλητικής αλλά και του συνόλου της δημοσιογραφίας , γιατί στις κερκίδες πανηγυρίζαμε όλοι .

                      Οι προβλέψεις του Συρίγου επαληθεύθηκαν σύντομα με τα γνωστά ¨αποκαλυπτήρια¨ για τους Κεντέρη , Θάνου και λοιπούς , για να δικαωθεί ο γενναίος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος  Φίλιππος Συρίγος . Πάντα θα τον θυμόμαστε .

 

                      Β.Π. –Βόλος , Οκτώβριος 2013 .                                                                            

                   

               

Δεν υπάρχουν σχόλια: