Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

                                 Ας αφυπνιστούμε έγκαιρα

               Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάναμε ως εδώ . Ο Ντόναλντ Τραμπ Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής , Πρόεδρος της χώρας που πενήντα χρόνια πριν έφτασε στο Φεγγάρι , της χώρας που ¨ ηγείται ¨ του δυτικού κόσμου , της χώρας που βοήθησε να κερδηθούν δύο καταστροφικοί Παγκόσμιοι Πόλεμοι , της χώρας που , που , που … Οι Αμερικανοί πάντα απρόβλεπτοι …
               Πως φτάσαμε όμως εδώ ; Φοβάμαι ότι η άγνοια , η ξενοφοβία , η έλλειψη αληθινής κουλτούρας αλλά και παιδείας , σύγχρονα παγκόσμια χαρακτηριστικά , έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα . Η Αμερική βγαίνει λαβωμένη από αυτή την προεκλογική διαδικασία , κατά την οποία επικράτησαν ο διχαστικός λόγος και οι τραγελαφικές ακρότητες . Ας ελπίσουμε για το καλό όλων μας , ότι οι πληγές θα επιλυθούν γρήγορα .
               Άκουσα με κάποια ανακούφιση , οφείλω να το πω , τις πρώτες δηλώσεις του Ντόναλτ Τραμπ  μετά τη μεγάλη νίκη του , όταν μίλησε για ενότητα και συμπόρευση όλων , για μια καλύτερη Αμερική . Είναι ξεκάθαρο πια ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τους πολιτικάντηδες πολιτικούς και ψάχνει για κάτι καινούργιο . Και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα . Έτσι βρίσκουν ελεύθερο χώρο και μπουκάρουν λαϊκιστές του τύπου Μπέπε Γκρίλο , Μαρίν Λεπέν , Νάτζελ Φάρατζ , που φαντάζομαι θα τρίβουν τα χέρια τους με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ . Και εδώ καραδοκεί ο μεγάλος κίνδυνος να παρασυρθούν οι λαοί από κούφιους λαοπλάνους της Δεξιάς ή της Αριστεράς , σε ακρότητες με απρόβλεπτες συνέπειες . Το παγκόσμιο πεδίο βρωμάει μπαρούτι .
               Μέρες του Μεσοπολέμου έρχονται δυστυχώς στο μυαλό , αλλά αυτή τη φορά δεν μας παίρνει για μια παγκόσμια σύρραξη . Θα είναι το τέλος όλων μας ! Ας ελπίσουμε ότι η Αμερική θα βρει σύντομα τον βηματισμό της και θα ξεπεράσει τα τωρινά αδιέξοδα . Ας αφυπνιστούμε λοιπόν έγκαιρα , ας αφήσουμε παλαιομοδίτικες ιδεοληψίες και ας αντικρίσουμε τη νέα πραγματικότητα . Οι καιροί ου μενετοί .


               Β.Π.- Βόλος 11/11/2016   

Δεν υπάρχουν σχόλια: