Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

                               Έψαχναν το Πόκεμον

               Μια παρέα νέων ένα βράδυ έψαχνε στην πλατεία του Δημαρχείου Βόλου να βρει ένα Πόκεμον …Είχαν λύσει όλα τα άλλα τους προβλήματα και έψαχναν το Πόκεμον , βάσει της εφαρμογής που είχαν κατεβάσει από το κινητό τους τηλέφωνο .
               Είναι της μόδας τελευταία το Πόκεμον . Μικροί – μεγάλοι έχουν μπει στο παιχνίδι και ψάχνουν ... Ούτε για δουλειά δεν θα έψαχναν τόσο …
               Το ίδιο ωστόσο κάνει και ο Πρωθυπουργός . Ψάχνει να   βρει διάφορα θέματα , για να αποπροσανατολίσει το λαό από το καυτό πρόβλημα της οικονομίας . Έψαξε να βρει το νέο εκλογικό νόμο , που θα ίσχυε , μάλιστα ,από τις επόμενες εκλογές , αλλά δεν του βγήκε . Ψηφίστηκε , όμως , η ψήφος στα 17 …
               Τώρα άνοιξε τη συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση . Δείχνει σα να βιάζεται . Σα να τον φοβίζει κάτι . Σαν να είναι εφήμερος στο , Μέγαρο Μαξίμου και θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του σε κάτι .
                Η βιασύνη του , όμως , και η οργή είναι κακοί σύμβουλοι . Όπως και στο Πόκεμον , χάνουν τελικά όσοι βιάζονται .
                Ο Πρωθυπουργός  θέλει να ξεμπερδεύει γρήγορα με το Σύνταγμα , όπως ήθελε και με τον εκλογικό νόμο . Ξεχάστηκε το ζήτημα του σπασίματος των μεγάλων εκλογικών περιφερειών , του δικαιώματος ψήφου στους ομογενείς .
                Το ίδιο πάει να κάνει και με τη συνταγματική αναθεώρηση . Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό , εφόσον και αν …Λίγα από εδώ , λίγα από εκεί , τίποτα ολοκληρωμένο , όλα στο πόδι .
               Άλλωστε , είναι στοιχείο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πρόχειρο και το άρπα κόλλα . Κατάργησαν τον Νοέμβριο 2015 τον νόμο για το πρόστιμο από τη μη απόδοση του ΦΠΑ , τον επανέφεραν την περασμένη Δευτέρα …
 
               Στο μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν , πως με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν , αναφορικά με το Σύνταγμα,
θα κλείσουν τα υπόλοιπα μέτωπα , το Ασφαλιστικό , το Εργασιακό , το Φορολογικό .
               Όμως , πολίτης χωρίς δουλειά και σύνταξη , χωρίς φαΐ και υπερφορολογημένος , όσες συνταγματικές αναθεωρήσεις κι αν του δώσεις , δεν αλλάζεις την ατζέντα . Κι αυτή δυστυχώς θα συνεχίσει να ανεβάζει και να κατεβάζει Κυβερνήσεις στη μνημονιακή Ελλάδα . 

              Σ.Δ.- Βόλος 2/8/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: