Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

                                  Ζωντανός θρύλος της κολύμβησης


              Ο Μάικλ Φελπς γεννήθηκε το 1985 και μεγάλωσε στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ . Σε ηλικία μόλις επτά ετών άρχισε να ασχολείται νε τη κολύμβηση , όπου τον ¨ έστρεψαν ¨ οι γονείς του , σε μια προσπάθεια να τον βοηθήσουν να εκτονώσει την αστείρευτη ενέργειά του , καθώς είχαν διαγνώσει με ¨ υπερκινητική διαταραχή , έλλειψης προσοχής ¨ .
              Το ταλέντο και οι ικανότητές του φάνηκαν νωρίς , καθώς σε ηλικία μόλις 10 ετών κατέκτησε το Εθνικό ρεκόρ στην ηλικιακή του κατηγορία .
              Ακολούθησαν κορυφαίες επιδόσεις με αποκορύφωμα την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 στο Σίδνεϊ , σε ηλικία μόλις 15 ετών και έγινε ο μικρότερος Αμερικανός , έπειτα από 68 χρόνια , που έλαβε μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα της κολύμβησης .
              Παρά το γεγονός ότι κέρδισε μετάλλιο , όμως ήταν 5ος στο αγώνισμα των 200 μέτρων πεταλούδας . Ήταν η αρχή της ¨χρυσής καριέρας¨ του Μάικλ Φελπς στις πισίνες του κόσμου . Λίγους μήνες μετά στους Αγώνες του Σίδνεϊ , κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στα 200 μέτρα Πεταλούδα και έγινε σε ηλικία 15 ετών και εννέα μηνών ο νεότερος κολυμβητής που πέτυχε ¨ ρεκόρ κόσμου ¨ στην ιστορία . Στη συνέχεια κατέρριψε το δικό του ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ισπανία το 2001 με 1.54.58 , ενώ την επόμενη χρονιά στο Εθνικό Πρωτάθλημα , στη Φλόριντα , το 2002 , πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα μ. μικτής ατομικής . Το τελευταίο ρεκόρ το κατέρριψε με 4.09,09 το 2004 , την ίδια χρονιά κατέρριψε το ρεκόρ των 200 μέτρων μικτή ατομική ( 1,56,04 ) . Στις 7 Ιουλίου κατέρριψε το δικό του ρεκόρ στα 400 μ. μικτής ατομικής ( 4.08.41 ) στη δοκιμαστική διοργάνωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004 .
               Ο Μάικλ Φλεπς μάλλον έχει …φετίχ τη συλλογή μεταλλίων , με έμφυτη την προτίμησή του στα χρυσά , ενώ άλλη του αγαπημένη ασχολία είναι να σπάει τα χρονόμετρα και να συνθλίβει τα ρεκόρ .
               Ο Αμερικανός κολυμβητής έχει ηλικία 31 ετών , ύψος 1,93 , κιλά 88 και έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα συνολικά 22 χρυσά,3 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια σε 4 Ολυμπιακούς Αγώνες ( Αθήνα , Πεκίνο, Λονδίνο , Ρίο ντι Τζανέϊρο ) .
               Αξίζει να σημειωθεί , ότι με τα οκτώ χρυσά μετάλλια , που κατέκτησε ο Φελπς στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου κατέρριψε το συνολικό ρεκόρ χρυσών μεταλλίων ( 7 ) , που κατείχε ο συμπατριώτης του Ολυμπιονίκης στη κολύμβηση Μαρκ Σπιτς από τους Ολυπιακούς του Μονάχου 1972 .
              Ένα δωμάτιο μετάλλια έχει στο σπίτι του στην Αμερική ο μεγάλος υπεραθλητής της κολύμβησης Μαϊκλ Φλεπς . Μετάλλια που κατακτήθηκαν με κόπους και προσπάθειες ετών .
              Δεν γίνεται αλλιώς . Για να επιτύχεις , σήμερα , αγαπητέ νέε μου στη ζωή , πρέπει να παλαίψεις και να ματώσεις.
              Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος 15/8/2016    

                                                                                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: