Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

                                            Αθλητής φαινόμενο


               Με την ευκαιρία της τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο 2016 , ας αναφερθούμε σε έναν μεγάλο αθλητή Ολυμπιονίκη , πρωταθλητή του άλματος επί κοντώ τον Ουκρανό Σεργκέι Μπούμπκα .
              Ο Μπούμπκα , αθλητής φαινόμενο , γεννήθηκε το 1963 στο Λουχάνσκ της Ουκρανίας . Ο πατέρας του , αξιωματικός του Ρωσικού στρατού , είδε την κλίση και το ταλέντο του γιου του για τον κλασικό αθλητισμό και τον στήριξε από μικρό . Οι εξελίξεις και αι πρόοδοι για τον μικρό Σεργκέι υπήρξαν ραγδαίες .
              Επιδόθηκε στο ¨ Επί Κοντώ ¨ , ένα επίπονο άθλημα , που απαιτεί γερά και γυμνασμένα χέρια και πόδια , αυτοσυγκέντρωση , μυαλό και αυτοπεποίθηση στις προσπάθειες και στους στόχους . Οι Πρωτιές μεγάλες . Έξι Παγκόσμια Ρεκόρ σε ισάριθμα συνεχόμενα πρωταθλήματα , με χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 και στη συνέχεια να σπάει 35 φορές Παγκόσμια δικά του Ρεκόρ . Στις 21 Φεβρουαρίου 1993 επέτυχε να πηδήσει 6.15 μέτρα με το οποίο και διατηρεί μέχρι σήμερα το Παγκόσμιο Ρεκόρ ανοιχτού στίβου .
               Έκανε οικογένεια ερχόμενος εις γάμου κοινωνίαν με Ουκρανή πρωταθλήτρια στίβου . Απέκτησαν δύο αγόρια από τα οποία ο μεγάλος ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του στον αθλητισμό .
               Οι Ουκρανοί αγαπούν και λατρεύουν τον Σεργκέι Μπούμκπαν . Τον έκαναν Βουλευτή και Υπουργό της χώρας τους . Τα βραβεία , τα Μετάλλια και τα Διπλώματα , που κατάκτησε ο Μπούμκπαν δύσκολα χωράνε σ΄ένα δωμάτιο .Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για να τον τιμήσει τον έκανε ισόβιο μέλος της .
               Αυτό με λίγα λόγια είναι το πορτραίτο ενός μεγάλου αθλητή του Σεργκέι Μπούμκπαν η πορεία του οποίου στη ζωή και στον αθλητισμό , θα πρέπει να εμπνέει και να καθοδηγεί τους νέους μας . Από μικρός δούλεψε , κουράστηκε , πάλαιψε στη ζωή βάζοντας υψηλούς στόχους . Πολλές φορές και εμείς δεν πετυχαίνουμε πολλά από όσα ονειρευόμαστε . Το να πιάσουμε , όμως , ένα μέρος των στόχων , αποτελεί νίκη στη ζωή .
              Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 20/8/2016  

             

Δεν υπάρχουν σχόλια: