Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ανάσα για την Ελλάδα


               Αντικομφορμιστής , με δικό του ντύσιμο , με δικές του ξεχωριστές συμπεριφορές , ο υπουργός Οικονομικών κ Γιάννης Βαρουφάκης , ήταν το πολιτικό πρόσωπο των ημερών , ο άνθρωπος που έστρεψε όλα τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του .

               Μόνος απέναντι στους 18 υπουργούς Οικονομικών , της Ευρωζώνης , στο Ευρωγκρούπ των Βρυξελλών , έδωσε την πολιτική μάχη και πέτυχε να περάσει το αίτημα της Ελλάδος για τετράμηνη ενδιάμεση συμφωνία , ένα είδος παράτασης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους , με στόχο την επίτευξη ενός νέου συμβολαίου με την Ευρώπη , για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη , με ορίζοντα τετραετίας ( 2015 – 2019 ) .

                Γεννημένος στην Αθήνα , το 1961 , σπούδασε οικονομικά και μαθηματικά στα Πανεπιστήμια Έσσεξ και Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας . Μετά τη διδακτορική του διατριβή στην ¨ Οικονομική Θεωρία ¨ , δίδαξε σαν καθηγητής – οικονομολόγος σε Πανεπιστήμια της Αγγλίας , της Αυστραλίας και στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Από το έτος 2000 διδάσκει ¨ Οικονομική Θεωρία ¨ στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας .

                Έγραψε βιβλία οικονομικού περιεχομένου : ¨ Θεωρία Παιγνίων ¨, ¨ Η Γένεση της Μνημονιακής Ελλάδας ¨, ¨ Τα πραγματικά αίτια της κρίσης ¨ και άλλα .

                Μετά το πέρας της συμφωνίας ο κ Βαρουφάκης , δήλωσε μεταξύ άλλων : ¨ Κάναμε ένα μικρό βήμα στη σωστή κατεύθυνση . Σήμερα δείξαμε ότι η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ασφυκτικές προθεσμίες , που συμφώνησε η προηγούμενη Κυβέρνηση απέτυχε . Συνδυάσαμε σεβασμό σε κανόνες , με σεβασμό στη Δημοκρατία . Συνδυάσαμε τη λογική με την ιδεολογία ¨ .

                  

                Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος 21/2/2015      .

Δεν υπάρχουν σχόλια: