Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Μια απρόσμενη επίσκεψη


               Χειμωνιάτικο βράδυ . Έξω βρέχει . Μια βροχή συνεχόμενη , μονότονη . Η υγρασία στα επάνω της , να ¨τρυπά¨ μέχρι το κόκκαλο.

               Έχουν περάσει προ πολλού τα μεσάνυχτα . Οι δείκτες του ρολογιού μου πάνε να σχηματίσουν ορθή γωνία , που σημαίνει τρεις το πρωί . Είμαι άϋπνος . Ακόμη να με πάρει ο βασιλιάς Μορφέας στις αγκάλες του .

               Με τη συνδρομή ενός ζεστού χαμομηλιού και μισής ασπιρίνης χαλαρώνω και ¨ απογειώνομαι ¨ σιγά-σιγά .

               Ξαφνικά , μέσα στην άγρια νύχτα ακούω το κουδούνι της πόρτας .

             -Ποιός είναι ; Φωνάζω δυνατά .

             -Βασίλη άνοιξε , είμαι ο φίλος σου Δημήτρης Κοκκινάκης και πέρασα να σε δω . Κατέβηκα από τον ¨Επάνω Κόσμο¨ και ήρθα ¨ινκόγκνιτο¨ κατ’ευθείαν σε σένα . Να πάμε σήμερα στο ¨Πανθεσσαλικό¨ να δούμε την αγαπημένη μας Νίκη , που τόσο πολύ μου λείπει εκεί επάνω .

            -Eίσαι με τα καλά σου , του λέω . Παγωνιά , ξημερώματα και μου μιλάς για ποδόσφαιρο και ¨Πανθεσσαλικό¨. Έλα μέσα . Να μιλήσουμε πως τα πας εκεί επάνω . Τί κάνουν οι φίλοι , οι συνάδελφοι , οι συναθλητές σου ;

              -Καλά περνάνε . ¨ Τους βρήκα όλους , σε αρίστη  κατάσταση . Συνάντησα τον παλιό προπονητή και παίκτη της Νίκης Βόλου Νίκο Γκαμέτη . Και εκεί τον προπονητή κάνει . Έλα να δεις μου λέει την ομάδα στην προπόνηση . Πηγαίνω και τι να δω : όλη η παλιά φρουρά να δίνει το παρών . Άκουσε την σύνθεση της Νίκης : Τερματοφύλακας Κόγιας Μιναρετζόπουλος . Στην αμυντική γραμμή : Νίκος Δεβριάδης δεξιό μπακ , Γιώργος Κορωναίος αριστερά , Τάσος Μανιατάκης μαζί με τον Μάκη Ανδρέου στο κέντρο της άμυνας . Στη γραμμή των χαφ Σταύρος Ντάφης μαζί με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη . Στην επίθεση , μπροστινή γραμμή , έξω δεξιά τον Μπάμπη Ζαντέρογλου και έξω αριστερά τον Αλέκο Αλεξανδρίδη . Με δύο φορ κρούσης τον Λευτέρη Καλιοτζή και τον Κώστα Κουκλάκη . Τώρα που ανεβήκατε εσύ και ο Δημήτρης Λαλές μου είπε ο Ν.Γκαμέτης η ομάδα θα πάει καλύτερα  και θα ενισχυθεί επιθετικά .

               Δεν σταματά εδώ ο προπονητής . Συνεχίζει την πάρλα του . Έχουμε πολλούς αναπληρωματικοούς ικανούς και ισάξιους με τους τακτικούς όπως : Τον Κώστα Τόλιο και Σίμο Πετρόπουλο στα χαφ , τους αδελφούς Αντώνη και Αλέκο Κόπανο στη άμυνα , τον Βαγγέλη Σταμπούλογλου στην επίθεση και πολλούς άλλους που δεν συγκράτησα τα ονόματά τους .

               Εδώ σταματά την ανταπόκρισή του από το Υπερπέραν ο καλός άνθρωπος και φίλος Δημήτρης Κοκκινάκης .

               Στη συνέχεια , μου ζήτησε να μάθει για τη Νίκη και αν υπάρχουν πιθανότητες αγωνιστικής ανάκαμψης . Απάντησα ότι όλος ο φίλαθλος Νικιώτικος κόσμος ελπίζει την παραμονή της ομάδος στη κατηγορία .

               Οι ώρες πέρασαν . Άρχισε να ξημερώνει . Επάνω που σηκώθηκα να του προσφέρω έναν καφέ , ο νυχτερινός επισκέπτης εξαφανίστηκε .

               Δεν προλάβαμε να τα πούμε όλα . Ελπίζω όμως , ότι κάποτε θα ξανάρθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση , εκεί που την αφήσαμε.

                 

                Βασίλης Παλαμηδάς – Νοέμβριος 2014    .

 

                                                                                                                               

 

                                                                                                                                                                                     

               

Δεν υπάρχουν σχόλια: