Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Απλά και κυνικά


               Από τις 8-5-2010 , ημερομηνία που υπογράψαμε το πρώτο μνημόνιο , πιο απλά τη ¨ Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης ¨ των 80 εκατ.Ευρώ με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η Ελλάδα εισήλθε σε ένα καθεστώς επιτήρησης , σε ένα πλαίσιο ελέγχου των οικονομικών της και της εν γένει λειτουργίας της . Απωλέσαμε την αυτονομία μας ως Κράτος και ως λαός και είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε αναφορά στους τροϊκανούς για τα τεκταινόμενα .

              Δεν διαθέτουν τα χρήματά τους οι Ευρωπαίοι χωρίς να τα κατοχυρώσουν . Μας έστειλαν τρεις ελεγκτές , την ¨τρόϊκα¨, τεχνοκράτες-οικονομολόγους , στους οποίους κάθε τόσο δίνουνε αναφορά , για την πορεία του Ελληνικού Κράτους .

               Πρώτος τροϊκανός : Ο Δανός οικονομολόγος Πολ Τόμσεν εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ( Δ.Ν.Τ) , θεωρεί τον εαυτό του ¨προθυπουργεύοντα¨ και με δυο λόγια είναι ένα άτομο ασυμπάθειστο . Από τους 200 ξένους βοηθούς-τεχνοκράτες , που ήρθαν από το εξωτερικό και τοποθετήθηκαν σε Υπουργεία , οι τροϊκανοί ενημερώνονται κάθε μήνα για τα πάντα . Ο Τόμσεν , όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώρισαν , είναι κρυψίνους και συνωμότης . Αυστηρός και υπηρεσιακός . Συχνά ήρθε σε σύγκρουση , παλαιότερα με τον Χρυσοχοϊδη και τον Βενιζέλο για ελλιπή ενημέρωση και για λανθασμένα νούμερα. Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τον ξέρει πολύ καλά και τον ¨χειρίζεται¨ ανάλογα . Αγαπάει την καλή ζωή και τις γυναίκες , είναι όμως προσεκτικός στις σχέσεις και συμπεριφορές του .

               Δεύτερος στη σειρά είναι ο Γερμανός Ματίας Μορς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( E.E ) . Ο Τόμσεν δεν διατηρεί καλές σχέσεις με τον Μορς . Σπάνια όμως οι δύο άνδρες θα διαφωνήσουν δημοσίως . Τρίτος και καταϊδρωμένος ο αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ( Ε.Κ.Τ) Κλάουζ Μαζούχ , Αυστριακός . Ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τη χώρα μας και δεν διαφέρει από τα δύο παραπάνω ¨γεράκια¨. Θεωρείται ο πιο ευαίσθητος από τους τρεις αλλά και ο λιγότερο καταρτισμένος στα οικονομικά .

               Η λογική της τρόϊκας είναι απλή και ξεκάθαρη : ¨Αν θέλετε λεφτά , έχουμε , αλλά με το δικό μας τρόπο . Αν πάλι θέλετε περιπέτειες , το πρόβλημα για μας λύνεται με μια απλή πτήση προς την πατρίδα μας . Εσείς θα έχετε το πρόβλημα με την εξέγερση στη χώρα σας¨ .

               Τόσο απλά και κυνικά μας αντιμετωπίζουν οι τροϊκανοί . Μεγάλο το δίλημμα . Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα .  

              

 

 

 

 

 

            

 

 

  

                

              

Δεν υπάρχουν σχόλια: