Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τα κράτη της υφηλίου


Την Παρασκευή , 16-2-2013 , στην αίθουσα της ¨ Εξωραϊστικής ¨ της Λέσχης Βόλου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου ¨ Η υφήλιος ... επί χάρτου ¨ του συμπολίτη συγγραφέα κ Κώστα Λούλη .

              Όπως τόνισε ο κ Λούλης στην αρχή της ομιλίας του οι κύριοι λόγοι πουν τον ωδήγησαν στη συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου ήταν η αγάπη για τον γραπτό λόγο , την ιστορία και τα γραμματόσημα .

               Μετά 2,5 χρόνια συγγραφής , μελέτης και πνευματικών προσπαθειών , προέκυψε το βιβλίο ¨ Η υφήλιος ... επί χάρτου ¨ , το οποίο κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη με τον πλούτο των πληροφοριών για τα κράτη , τα έθνη και τις αυτόνομες περιοχές του κόσμου , αλλά και την αναλυτική και τεκμηριωμένη προσέγγιση των ιστορικών και κοινωνικών γεγονότων . Συγχρόνως έχει τον χαραχτήρα μιας ενδιαφέρουσας εγκυκλοπαίδειας , που μπορεί να τη διαβάσει με άνεση ο οποιοσδήποτε , αφού περιλαμβάνει ιστορικά , γεωγραφικά , κοινωνιολογικά  και τεχνολογικά στοιχεία , ενώ γίνονται αναφορές στο περιβάλλον και στην οικολογία .

               Έκανε πολλά ταξίδια ο κ Λούλης για να γράψει αυτό το βιβλίο . Πολλά στοιχεία άντλησε από τις βιβλιοθήκες του Κογκρέσου των ΗΠΑ και του Κιέβου Ουκρανίας .  

               Συμπερασματικά θα μπορούσε κανείς να χαραχτηρίσει  το βιβλίο του κ Λούλη σαν ένα έργο ¨ σταθμό ¨ για το περιεχόμενο της ύλης και την πρωτοτυπία των ιστορικών του αναφορών για κράτη , γεγονότα και ανθρώπους .

 

               Β.Π. – Βόλος 18-2-2013 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: