Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζοντας νοοτροπία


               Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν αλλάξουμε εμείς πρώτα ...

               Ο άνθρωπος από τη φύση του , βολεύεται , ωραιοποιεί καταστάσεις και αποφεύγει να δει κατάματα την πραγματικότητα , ιδίως όταν αυτή είναι άθλια . Έτσι καταντήσαμε κοινωνία εγκληματικής ανοχής . Καλλιεργήσαμε τη συντεχνιακή αντίληψη και φτάσαμε ο ένας να ζει σε βάρος των άλλων .

               Ξεχνάμε συχνά παραδοσιακές αξίες και αρχές και κοιτάμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον , ακόμα κι αν αυτό είναι είναι προκλητικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου . Όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο γκρέμισμα αυτού του αυτοκαταστροφικού φρενοκομείου και να κτίσουμε δημιουργικά το μέλλον μας και των παιδιών μας .

              Οι Έλληνες μπορούμε να μεγαλουργήσουμε και το έχουμε κατ’επανάληψη αποδείξει . Αλλάζοντας νοοτροπία και πρακτικές , με σκληρή δουλειά , υπομονή , επιμονή και υψηλούς στόχους , το μέλλον μας ανήκει .

              Ο κομματισμός , η συντεχνιακή αντίληψη , ο λαϊκισμός ,η ανευθυνότητα και οι αντικοινωνικές συμπεριφορές , βουλιάζουν καθημερινά την Ελλάδα .

              Ας δούμε την αλήθεια και ας παλαίψουμε όλοι μαζί , ώστε να άρουμε την σημερινή αθλιότητα . Με κοινωνική και όχι συντεχνιακή αντίληψη . Με υπευθυνότητα και όχι λαϊκισμό .

              Ας γινόμαστε κάθε μέρα λίγο καλύτεροι και ας εργαστούμε σαν ομάδα . Στηρίζοντας και ελέγχοντας ο ένας τον άλλον . Πρέπει επί τέλους να καταλάβουμε ότι η δική μας ευημερία περνάει μέσα από την ευημερία των γύρων μας ! .  

Δεν υπάρχουν σχόλια: