Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2007

Η μάχη ήταν νικηφόρα

Συνέβη στη Γαλλία.
Ένας βουλευτής της κεντροδεξιάς ο Ζαν Λασάλ, με τη στάση του, με την αυτοθυσία του, πέτυχε τον στόχο του, έπειτα από 39 μέρες απεργίας πείνας.Έχασε 21 κιλά, αλλά η γιαπωνέζικη εταιρεία Τοχάι δεν θα μεταφέρει το εργοστάσιο της από το Ακού, μια πόλη 2.800 κατοίκων, στην εκλογική περιφέρεια του Αασάλ, στη Νοτιοδυτική Γαλλία.Η μάχη του για να σώσει τις 147 θέσεις εργασίας, που προσέφερε το εργοστάσιο ήταν νικηφόρα.
Από τις 7 Μαρτίου 2006, ο Αασάλ δεχόταν μόνο βιταμίνες, αλάτι και νερό, εγκατεστημένος σε ένα πάγκο, στο χολ της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και κρατώντας ένα βιβλίο του Μαχάτμα Γκάντι. Μετά 39 μέρες η εταιρεία υποχώρησε, αφού βέβαια η γαλλική κυβέρνηση συμφώνησε να την αποζημιώσει για οποιοδήποτε επιπλέον κόστος αντιμετωπίσει εξ αιτίας της απόφασης της να διατηρήσει το εργοστάσιο της στο Ακού...
Ο Λασάλ, παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών έγινε ο "Γκάντι του Παρισιού" , ήρωας για πολλούς, κυρίως στην εκλογική του περιφέρεια. Για όλους τους κατοίκους της περιοχής, το εργοστάσιο του Ακού είναι ελπίδα, για μια καλή θέση για το μέλλον. Δεν παγώνει τον χειμώνα και παίρνει και έναν καλό μισθό από 1.200 έως 1.500 ευρώ. Με την τροπή που πήραν τα πράγματα, οι Γιαπωνέζοι αποκάλεσαν ειρωνικά τον Λασάλ "σαμουράι των Πυρηναίων" . "Διαπραγματεύσεις δεν μπορεί να γίνονται με το μαχαίρι στο λαιμό" , σχολίασε ο Γιαπωνέζος πρεσβευτής, ενώ ένα στέλεχος της Τοχάι χαρακτήρισε τη συμφωνία "καταστροφική" , επειδή το εργοστάσιο δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί όπως θα αναπτύσσονταν στην περιοχή όπου επρόκειτο να μεταφερθεί. Αυτά "συνέβησαν εις Παρισίους".
Ας τα έχουν υπόψη τους και οι δικοί μας "πατέρες του Έθνους". Ο τόπος, η ανθρωπότητα γενικά, πάντα θα έχουν την ανάγκη από "μπροστάρηδες" στους λαϊκούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: