Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Το καμάρι της ελληνικής βιομηχανίας


                                               Το καμάρι της ελληνικής βιομηχανίας  
                           Πενήντα έξι χρόνια ζωής κλείνει φέτος η βιομηχανία      Μεταλλικών Κατασκευών ( ΜΕΤΚΑ ) , του ομίλου MYTILINEOS . Μεταλλικές κατασκευές   από τις καλύτερες της Ευρώπης και στην κορυφή της εγχώριας παραγωγής       από το 1964   αδιάλειπτα μέχρι σήμερα .                               
                           Το πρώτο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ ανεγέρθηκε στη Νέα Ιωνία-Βόλου .       
                           Είναι τότε , στη δεκαετία του 60 , που η Ελλάδα ξεκίνησε με αξιώσεις           
τη μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα και τη δημιουργία τεραστίων έργων υποδομής .               
Το εργοστάσιο του Βόλου συμβάλλει σημαντικά στη ραγδαία βιομηχανική πρόοδο της         χώρας και πολύ σύντομα καθιερώνεται ως πρωτοπόρος στον τομέα          των σύνθετων       μεταλλικών κατασκευών στην ελληνική αγορά . Μια θέση που κατέχει ακόμα και σήμερα      και με την προστιθέμενη αξία της MYTILINEOS έχει καταφέρει να εδραιωθεί και στην    παγκόσμια αγορά .                             
                          Ξεχωρίζει όχι απλά για τις εξαιρετικές μεταλλικές κατασκευές , που ταξιδεύουν σε όλο τον πλανήτη , αλλά και για την μοναδική τεχνογνωσία των ανθρώπων της εταιρείας , που μπορούν να ανασχεδιάσουν έργα και να υπερκεράσουν εμπόδια σύντομα και αποτελεσματικά .                                  
                          Απασχολεί 300 εργαζόμενους ( διπλωματούχους μηχανικούς και τεχνίτες ) με αντικείμενο τις ειδικές μεταλλικές κατασκευές υψηλής προστιθέμενης αξίας , που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία και βαριού τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό ( πάγια ) .                   
                          Τα προϊόντα στο σύνολό τους καλύπτουν εξαγωγική δραστηριότητα ( Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες ) , μια δραστηριότητα που παραμένει ενεργή ακόμα και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία .                       
                          Το εργοστάσιο της MYTILINEOS δεν έχει σταματήσει τη λειτουργία του ούτε μια μέρα από το 1964 . Και δεν θα μπορούσε να το κάνει ούτε σήμερα . Συμβάλλοντας        σταθερά στην ελληνική οικονομία , κρατά τη παραγωγή ¨ ζωντανή ¨ , τηρώντας ωστόσο  τους πλέον αυστηρούς όρους ασφαλείας .                    
                          Από την πρώτη στιγμή , όσοι υπάλληλοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες σταμάτησαν να εργάζονται μέσα στο εργοστάσιο , χωρίς να επηρεαστούν οι αποδοχές τους . Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τηρούν απαρεγκλίτως τις απαραίτητες αποστάσεις , ενώ οι χώροι απολυμαίνονται συστηματικά.Στη περίπτωση που απαιτείται από το προσωπικό   να δουλέψει υπερωριακά , αμείβεται ανάλογα . Οι εργαζόμενοι μάλιστα λαμβάνουν επί πλέον αμοιβές , πέραν των προβλεπομένων από τη νομοθεσία .                       
                         Η βιομηχανική παραγωγή , λοιπόν ,μένει ζωντανή στηρίζοντας την ελληνική     οικονομία τώρα που έχει ανάγκη . Επί πλέον δηλώνει παρούσα , καθώς μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στις ανάγκες που μπορεί να εμφανιστούν με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της .                 
                         Σήμερα η ΜΕΤΚΑ αποτελεί τον τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας  της       
MYTILINEOS για την κατασκευή εξειδικευμένων ενεργειακών έργων ευρείας κλίμακος , που καλύπτουν το πλήρες φάσμα της μελέτης – προμήθειας – κατασκευής (EPC) . Παράλληλα , στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις κατασκευάζονται εξαρτήματα και εξοπλισμός , που χρησιμοποιείται στη βαριά βιομηχανία , σε έργα υποδομών και άμυνας            
                        Στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής η ΜΕΤΚΑ εξυπηρετεί πληθώρα πελατών παγκοσμίως , ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε όλον τον κόσμο , διαθέτοντας  50ετή εμπειρία στη σύνθετη βιομηχανική παραγωγή προστιθέμενης αξίας .  Σήμερα  MITILINEOS κατατάσσεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των έργων 
EPC παγκοσμίως , με παρουσία στις αγορές της Ευρώπης , της Τουρκίας , της Μέσης Ανατολής , της Αφρικής .                                               
                       Το μεγαλύτερο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ , βρίσκεται στη Νέα Ιωνία – Βόλου ,   
Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Βόλου και σε άμεση σύνδεση με το σιδηροδρομικό   δίκτυο . Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου καταλαμβάνουν έκταση 80.000 τ.μ. εκ των 
Οποίων 25.000 τ.μ. είναι στεγασμένα .                 Στο εργοστάσιο απασχολούνται 230 άτομα . Ο συνδυασμός μακρόχρονης εμπειρίας , εξειδικευμένου προσωπικού και προηγμένου τεχνολογικά εξοπλισμού επιτρέπει την πραγματοποίηση σύνθετων εργασιών με βάση τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητος .         
                        Στις εργασίες συμπεριλαμβάνονται συναρμολόγηση , συγκόλληση , μηχανουργική κατεργασία , αμμοβολή – βαφή .            
                        Εφημ.¨Θεσσαλία¨ 22-4-2020/ Επιμ. Ανάρτ. Β.Παλαμηδάς – Βόλος       .
 
      




Δεν υπάρχουν σχόλια: