Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Πόλεμος πάντων πατήρ εστί

                                                     Πόλεμος πάντων πατήρ εστί                       
                     ¨ Πόλεμος πάντων μεν πατήρ εστί , πάντων δε βασιλεύς , και τους μεν θεούς έδειξε , τους δε ανθρώπους , τους μεν δούλους εποίησε ,τους δε ελευθέρους ¨ .            
             Μετ.¨Ο πόλεμος είναι ο πατέρας όλων , ο βασιλιάς πάντων , και άλλους κατέστησε   θεούς και άλλους ανθρώπους , άλλους έκανε δούλους κι άλλους ελεύθερους ¨ .                         
                                                                                                                        Ηράκλειτος                        
                       Η ιστορία του κόσμου μας είναι κατά κύριο λόγο στρατιωτική . Αν ρίξουμε μια φευγαλέα ματιά πίσω από την πλάτη μας , θα δούμε το τεχνικό ράλι του 20ου  και του 21ου   αιώνα , να ξεκινά μέσα από τους καπνούς ,         τις φλόγες και τις στάχτες  Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου . Και νέες νοοτροπίες προέκυψαν μέσα από αυτή την παγκόσμια σύρραξη .
                      Ο πόλεμος είναι μία δύναμη της φύσης , νόμος απαράβατος , και όποιος θνητός ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταφέρει την οριστική κατάργησή του , είτε άνους είναι , είτε απατεών . Πόλεμος μπορεί να θεωρηθεί και η σύγκρουση των γαλαξιών , των μετεωριτών πάνω σε πλανήτες , οι συγκρούσεις των σωματιδίων .                
                    Δεν πρέπει να επισπεύδει κανείς τον πόλεμο , αλλά να προετοιμάζεται γι’αυτόν και να γνωρίζει ότι είναι αναπόφευκτος . Να μην έχει αυταπάτες και να μην αμελεί αυτό το φοβερό , επιτακτικό καθήκον .             
                   Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 2-2-2020              .

     

Δεν υπάρχουν σχόλια: