Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Διπλή τιμητική διάκριση


                                                          Διπλή τιμητική διάκριση

                Παρουσία πολιτικών , στρατιωτικών αρχών και πυκνού ακροατηρίου βραβεύτηκε για το συγγραφικό του έργο , την περασμένη Κυριακή 20 Ιανουαρίου   2019 ,          από τον ¨ Μορφωτικό και Λαογραφικό Σύλλογο Νίκαιας - Λάρισας ¨ Θεόκλητος    Φαρμακίδης ¨     ο  συγγραφέας και δάσκαλος Κων/νος Παπακωνσταντίνου .
               Ο αειθαλής και χαλκέντερος δάσκαλος  , άξιον τέκνον της Θεσσαλικής γης ,   ποτέ  δεν έπαυσε να γράφει και μετά την συνταξιοδότησή του . Τα 29 βιβλία του , είναι οι   κόποι  και οι προσπάθειες του συγγραφέα να γράψει  για την πατρίδα του τη Νίκαια και για τον Δάσκαλο του Γένους , Κορυφαίο της Ελληνικής Διαφώτισης Θεοκλ.Φαρμακίδη .
              Εργασιομανής και αυστηρός ο θεολόγος – καθηγητής  Θ. Φαρμακίδης ( 1784-1860)  αφιέρωσε την ζωή του στην Εκκλησία και στην Ελληνική Ορθοδοξία . Υπέστη διώξεις , εξορίες , φυλακίσεις , ουκ ολίγες . Το εθνικό φρόνημά του ουδόλως  ετρώθη και οι αγώνες του διά το Αυτοκέφαλον της Εκκλησίας της Ελλάδας εδικαιώθηκαν πλήρως .
               Μπορεί το δημοσιογραφικό  έργο του καθενός μας να είναι προσωρινό . Το συγγραφικό ,όμως , έργο είναι αειθαλές και αιωνόβιο ¨δένδρο¨ , που    δίνει      τους
καρπούς του σε γενιές ανθρώπων .   
               Συνέχισε το γράψιμο , μη σταματάς αγαπητέ Κώστα . Έχεις την Ευλογία του Θεού και τις χάριτες της Εκκλησίας , που σου δίνουν δυνάμεις και εμπνεύσεις στο πνευματικό σου έργο .
               Την πρώτη βράβευση , ακολούθησε και δεύτερη την ίδια μέρα . Η σύζυγος του δάσκαλου κυρία  Άλκηστη Παπακωνσταντίνου ετιμήθη ως δωρήτρια ενός διαμερίσματος εις το κέντρο της Λάρισας από τα ενοίκια-έσοδα του οποίου θα ενισχύονται οικονομικά άποροι φοιτητές της Νίκαιας – Λάρισας . Μεγάλες στιγμές και ανεπανάληπτες ,που δεν τις συναντάμε συχνά . Όταν όλοι μας προσπαθούμε να κάνουμε οικονομίες , για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε , υπάρχουν άνθρωποι που σκέπτονται και βοηθάνε τον διπλανό τους . Και η κυρία Άλκηστη είναι ένας από αυτούς .
               Τελείωσε η εκδήλωση , δόθηκαν οι πλακέτες στα τιμώμενα πρόσωπα και όλοι οι προσκληθέντες αποχωρήσαμε ευχόμενοι στο ζεύγος  Κ.Π. υγείαν και από Θεού Ευλογίαν και Χάριν .
               Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος – 24-1-2019        .        
               

Δεν υπάρχουν σχόλια: