Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Η ζωή έχει το ταλέντο


                                Η ζωή έχει το ταλέντο

          Είναι πολύ αργά όταν ανακαλύπτεις πως ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και τα εγκλήματα του παρελθόντος θα μείνουν πάντα εγκλήματα . Τίποτα δεν μπορεί να τα διορθώσει ούτε καν να τ’αγγίξει γιατί είναι πολύ πίσω . Εκεί που δεν μπορεί ούτε ο Θεός του καθενός να επέμβει .
         Η ζωή , όμως , έχει το ταλέντο να το κάνει ακόμα χειρότερο . Σού επιτρέπει να δεις με την επισημότητα που της αρμόζει όλη την κατάρρευση του νεανικού σου χρόνου . Απλά θα κοιτάς , κανείς δεν θα βοηθήσει , ψυχή δεν θα απλώσει χέρι για να σώσει έστω κάτι . Γιατί να το κάνει άλλωστε ;
        Θλίψη , μαυρίλα κι ένα μέλλον που συνεχίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο να σου θυμίζει , όσα έκανες λάθος . Ό,τι παράτησες , ξέγραψες , εγκατέλειψες να σαπίζει , να λιώνει , να ξεψυχά . Τώρα είναι αργά για δάκρυα και μεταμέλειες . Ο χρόνος λιγοστεύει . Στενεύουν τα περιθώρια . Δεν προλαβαίνεις.
Ευτυχώς δεν υπάρχει χρόνος για να κάνεις ακόμα ένα αποτρόπαιο έγκλημα . Ρήμαξες , κι όταν έκτιζες πατούσες τον κόσμο στο κεφάλι , γιατί ήσουν δυνατός , με λάθος δύναμη , την κακή .
         Δεν έχει μείνει ν’απολαύσεις τίποτα λοιπόν . Μόνο ερείπια και κατάντημα . Γιατί το τέλος επιστρέφει πάντα αυτό που  αξίζει ο καθένας μας ξεχωριστά . Με μαθηματική ακρίβεια .
      ¨Εκλεκτά κείμενα ¨ - Αθήνα – Φεβρουάριος 2018      .          
            

Δεν υπάρχουν σχόλια: