Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η περίπτωση του Τάκη Λεμονή

                        Η περίπτωση του Τάκη Λεμονή
          Η αρχαία Ρώμη τον καλούσε όποτε κινδύνευε από εξωτερικούς εχθρούς . Ποτέ δεν της αρνήθηκε τις υπηρεσίες του. Πέντε φορές Ύπατος και δύο δικτάτορας , κάθε φορά που έληγε η θητεία του απεσύρετο στα κτήματά του και συνέχιζε τις αγροτικές εργασίες του . Ήταν ο πολιτικός και στρατιωτικός Λεύκιος Κιγκινάτος ονομαστός για το ήθος του και για την αγάπη του προς την πατρίδα .
         Έκανα αυτή την ιστορική αναφορά με αφορμή την πρόσκληση από τη Διοίκηση του Ολυμπιακού Πειραιώς στον προπονητή Τάκη Λεμονή να αναλάβει και να εργαστεί για πολλοστή φορά για την ομάδα . Δέχθηκε την πρόσκληση και είναι προς τιμήν του. Ένας ¨σύγχρονος ¨ Κιγκινάτος στις μέρες μας .
        Υπηρέτησε τον Ολυμπιακό Πειραιώς , τις περασμένες δεκαετίες , σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής , σε χρόνια δύσκολα . Η συμμετοχή του έφερε νίκες , Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδος στον Πειραιά . Σεμνός και αθόρυβος μετά από κάθε κατάκτηση τροπαίου απεσύρετο στην ιδιωτική του ζωή . Ποτέ του δεν εκβίασε . Ποτέ του δεν ζήτησε κάτι παραπάνω .
        Γι’αυτό και ο κόσμος του Ολυμπιακού Πειραιώς τον λατρεύει και εκτιμά το έργο και την προσφορά του στον Σύλλογο .
        Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις σήμερα κοντά σου έναν δικό σου άνθρωπο . Έναν έμπιστο και άξιο συνεργάτη στις δουλειές σου .  Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο Τάκης Λεμονής για τον Ολυμπιακό Πειραιώς .
       Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος 28/9/2017       

          

Δεν υπάρχουν σχόλια: