Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

                                 Λέσχη Μπίλντερμπεγκ

               Δρέσδη . Κτισμένη σε μια κοιλάδα του ποταμού Έλβα είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ανατολικής Γερμανίας. Έχει πληθυσμό , σήμερα , πεντακόσιες χιλιάδες κατοίκους σε μια έκταση 330 τετρ. Χιλιομέτρων .
              Αυτή τη πόλη τα ξημερώματα της 14 Φεβρουαρίου 1945 συμμαχικά αεροπλάνα χρησιμοποιώντας 3500 εμπρηστικές βόμβες και νάρκες αέρος , κατέστρεψαν και ισοπέδωσαν έργα πολιτισμού της πόλης και όχι μόνο, όπως μπαρόκ αναγεννησιακά μνημεία , την Όπερα , το Παλάτι , ναούς και μνημεία . Νεκροί 25000 άνθρωποι μέσα σε λίγες ώρες.
              Από Γερμανικής πλευράς , προβλήθηκε επανειλημμένα ο ισχυρισμός , ότι ο βομβαρδισμός της Δρέσδης ήταν μια πράξη αντεκδίκησης , για τις αντίστοιχες επιδρομές της Λουφτβάφε στο Λονδίνο και στο Κόβεντρυ .
             Τα χρόνια πέρασαν . Ο πόλεμος τελείωσε . Οι Γερμανοί με Δυτικά κεφάλαια ξανάχτισαν την παλιά δική τους αγαπημένη Δρέσδη . Με τα μνημεία της , με τους ναούς της , με τα πάρκα της .
            Στην άκρη της πόλης της Δρέσδης , σε ένα τεράστιο κτίριο λειτουργεί ένα κλειστό πολιτικοοικονομικό κλαμπ . Μια Λέσχη στην οποία συγκεντρώνονται κατά καιρούς εκατοντάδες προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο . Πρώην αρχηγοί Κρατών, πρώην Πρωθυπουργοί ,υπουργοί ,βουλευτές , εν δυνάμει Πρωθυπουργοί , διεθνούς κύρους προσωπικότητες . Συζητήσεις γίνονται γύρω από τα διεθνή προβλήματα , τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη , για την κρίση στη Μέση και Άπω Ανατολή κ.λ.π. Το κύριο χαρακτηριστικό των συζητήσεων είναι η εχεμύθεια των αποφάσεων .
              Το να είναι ένας πολιτικός σήμερα μέλος της Λέσχης
 Μπίλντερμπεγκ  είναι κάτι που του δίνει κύρος , μυστήριο και προσωπικότητα για τις μελλοντικές του εξελίξεις .


              Β.Π. – Βόλος 8/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: