Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

                             Ένα χόμπι πενήντα ετών

               Με το απαράμιλλο ταλέντο του νου και της γραφίδος του , ο φίλος δάσκαλος – συγγραφέας Κώστας Λιάπης , σ’ένα πρόσφατο πόνημά του με τίτλο ¨ 50 χρόνια ενάλιας ζωής και δράσης ¨ , καταφέρνει να μας ξεναγήσει στις ομορφιές της θάλασσας και του βυθού ¨, όπως τις γνώρισε και όπως τις απήλαυσε .
              Ξεκίνησε νέος τη γνωριμία του με τη θάλασσα . Από μικρός την αγάπησε και τη σεβάστηκε . Και εκείνη δεν έμεινε αδιάφορη . Τον πήρε στην αγκαλιά της . Του γνώρισε τα μυστικά της , του έδειξε τους θυμούς και τις αγριότητές της και τον προστάτευσε σε ώρες καταιγίδας και θαλασσοταραχής .
              Γράφει για το χόμπι του ψαροντουφεκά , που το ασκεί εδώ και 50 χρόνια . Μια χρονική περίοδο ρεκόρ που όμοιά της δεν νομίζω  να υπάρχει δεύτερη .
              Την άλλη του αγάπη , εκτός από τη θάλασσα , το βουνό, δεν το ξέχασε όλα αυτά τα χρόνια . Περπάτησε όλα τα καλντερίμια και τις βουνοκορφές της Ελλάδας . Οι περιγραφές για τη φύση και το πράσινο των βουνών μοναδικές . Τις χαίρεται ο αναγνώστης .
              Ακόμη και σήμερα , απόμαχος της εκπαίδευσης , δεν σταματά με τίποτα .Έχει τη διάθεση και το κουράγιο πολλά ακόμη να προσφέρει .
             Αγαπητέ Κώστα συνέχισε το έργο σου . Έχεις την αγάπη και τις ευχές όλων μας .


             Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος 2/7/2016    

Δεν υπάρχουν σχόλια: