Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

                         Διακοπές στο Βόλο

               Έχουμε δύο χαριτωμένα εγγονάκια τον Βασίλη και τη Μαρία , παιδιά του γιου μας Πέτρου και της νύφης μας Φιλιώς,που μένουν και κατοικούν στη Καλλιθέα της Αθήνας .
               Τελείωσαν την Πρώτη Δημοτικού και από το Φθινόπωρο του 2016 θα πάνε στη Δευτέρα Δημοτικού .
               Εφέτος , τον Ιούλιο 2016 , μας έδωσαν μεγάλη χαρά ερχόμενα στο Βόλο να μας δούνε και να περάσουν ένα μέρος των διακοπών τους .
               Έτσι , αυτό το καλοκαίρι , έχουμε μεγάλες χαρές . Γέμισε το σπίτι μας από παιδικές φωνούλες και καμώματα .
               Η μέρα αρχίζει με ένα υγιεινό πρωινό που ετοιμάζει με μεγάλη φροντίδα η γιαγιά Μαρίκα . Ακολουθεί μία ώρα καλοκαιρινό διάβασμα , που περιλαμβάνει ανάγνωση από κόμικς και σπαζοκεφαλιές . Με αυτή την ασχολία παρέχεται η δυνατότητα στο παιδί να μάθει και να ασχοληθεί με πολλά πράγματα χρήσιμα , σε χρόνο και ευκαιρίες που το καλοκαίρι διαθέτει , ενώ τον χειμώνα λόγω του Σχολείου και άλλων ασχολιών , μπάσκετ , μπαλέτο ,ρυθμική δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για άλλα πράγματα .
               Μετά τις 11 το πρωί ο Βασίλης και η Μαρία αφήνουν τα βιβλία και τα τετράδια και πιάνουν τα παιχνίδια μέσα στα δωμάτιά τους . Στις 12 το μεσημέρι θα κατέβουμε όλοι μαζί με το ¨ΠΕΖΩ¨ στη παραλία του Βόλου , όπου πίνω κάθε μέρα το καφεδάκι μου στην καφετέρια ¨ ROMEO ¨ . Αφού αγοράσει τις εφημερίδες ¨ ΘΕΣΣΑΛΙΑ¨ και ¨ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ¨ η Μαρίκα επιστρέφει στο σπίτι με τα παιδιά , όπου τα διδυμάκια πάνε στις 1 το μεσημέρι για φαγητό . Εγώ επιστρέφω στο σπίτι γύρω στις 2.30 το μεσημέρι .
               Μετά ακολουθεί ανάπαυση από 3 έως 5 το απόγευμα . Στις 5.30 , το απόγευμα , έρχονται ο Γιώργος και η Τασούλα , και όλοι μαζί με το αυτοκίνητο του Γιώργου πηγαίνουν για μπάνιο στον Μάραθο . Εκεί ο Γιώργος ασχολείται με το αγαπημένο του χόμπι το ψάρεμα του χταποδιού . Εγώ δεν πηγαίνω για μπάνιο . Κάθομαι στο σπίτι .
               Μετά από ένα όμορφο και δροσερό μπάνιο επιστρέφουν στις 8 το απόγευμα . Ακολουθεί ντουζ και φαγητό . Στις 9 το βράδυ σύνδεση με Αθήνα όπου μέσω Σκάϊπ συνομιλούμε με Πέτρο και Φιλιώ για τα νέα της ημέρας .
              Στις 10 το βράδυ απόσυρση τω παιδιών στα δωμάτιά τους για τον βραδινό ύπνο .
              Αυτό είναι το καθημερινό πρόγραμμα διακοπών που παιρνάνε τα εγγονάκια μας Βασίλης και Μαρίκα στο Βόλο .
               Είναι ευχαριστημένα από τη φιλοξενία και όπως μας είπαν και του χρόνου θα ξανάρθουν .

               Βασίλης  και Μαρίκα Παλαμηδά – Βόλος 11/7/2016  

       

Δεν υπάρχουν σχόλια: