Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Έκθεση με μοντέλα πλοίων


              ¨ Καράβια βγήκαν στη στεριά και πιάσανε τα όρη ... λέει το σχετικό άσμα .

                 Τα καράβια-μοντέλα του Αντώνη Τζούμα , βγήκαν στον Εκθεσιακό Χώρο του Γηροκομείου Βόλου , Αργοναυτών – Κοραή , σε μια έκθεση Μικροναυπηγικής Ιστορικών Πλοίων με τίτλο ¨ Καράβια Θρύλοι Των Θαλασσών ¨ , με οικοδεσπότη τον ίδιο τον κατασκευαστή των 18 καραβιών – μοντέλων .

                 Στα εκθέματα περιλαμβάνονται πλοία που καλύπτουν μια ιστορική διαδρομή 20 και πλέον αιώνων . Από την Ρωμαϊκή γαλέρα μέχρι τη φρεγάτα ¨ Ελλάς ¨.

                 Εντυπωσιάζει τον επισκέπτη της έκθεσης η ποικιλία των μοντέλων . Πλοία θαλασσοπόρων , όπως το ¨ Σάντα Μαρία ¨ , που χρησιμοποίησε ο Χριστόφορος Κολόμβος για την ανακάλυψη της Αμερικής . Γαλέρες του 15ου και 16ου αιώνα , που χρησιμοποιήθηκαν στα χρόνια της Αμερικάνικης Επανάστασης . Πλοία από το πρόσφατο παρελθόν που κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία .

                Όπως μας είπε ο Αντώνης Τζούμας : ¨ Για γίνει κανείς μοντελίστας πρέπει να έχει ταλέντο , υπομονή , επιμονή και προ παντός αγάπη γι αυτό που κάνει . Τα έργα που εκτίθενται , έγιναν μετά από χρόνια σκληρής και εντατικής δουλειάς ¨ .

                Αγαπητέ Αντώνη , για τα καλλιτεχνικά σου επιτεύγματα , σου στέλλω θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινείς ευχές να συνεχίσεις το δημιουργικό σου έργο .

                Με εκτίμηση

                Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 19/11/2015

                 

 

                   

Δεν υπάρχουν σχόλια: