Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Λίγα λόγια για τη Νίκη Βόλου


               Είναι Κυριακή . ¨ Στα γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει ¨. Μόνο σε μια πόλη με σαράντα χιλιάδες κατοίκους , στη Νέα Ιωνία του Βόλου , απόλυτη σιγή , πλήρης σιωπή . Η πόλη πενθεί .

               Είχε μια ομάδα ¨όνειρο¨, με όνομα , με ιστορία , με δόξες μεγάλες , τη Νίκη , και την έχασε από την ¨αγκαλιά¨ της . Μέσα σε μια νύχτα την πήραν , την άρπαξαν , την φυγάδευσαν , για να αφήσει πίσω της , στις χιλιάδες των φιλάθλων της πόνο και απογοήτευση .

               Πριν λίγα χρόνια , τότε που παίζαμε στη Β΄Εθνική Κατηγορία , είχαμε το μικρό-δικό μας γήπεδο , τη ¨κλούβα ¨, κόβαμε τα εισιτήριά μας , βρέξει-χιονίσει 1500 περίπου και όλα πήγαιναν καλά .

              Θα μου πείτε πως γίνονταν αυτό ; Απλούστατα . Το γήπεδο ήταν μέσα στη πόλη μας , μέσα στις γειτονιές , κοντά στα σπίτια μας . Δεν χρειαζόταν να βαδίσει ο φίλαθλος 1,5 χιλιόμετρα πεζός να πιάσει κερκίδα . Σήμερα οι φίλαθλοι της μέσης και της μεγάλης ηλικίας σκέπτονται την απόσταση για να πάνε στο ¨ ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ¨. Μόνο, στα ματς ντέρμπι το τολμούν και το αποφασίζουν . Και πόσα είναι αυτά ; Το πολύ τέσσερα το χρόνο . Θα κόψουν 8000 εισιτήρια για κάθε ματς . Τις άλλες Κυριακές τι γίνεται ; ¨Φυτοζωούν¨ τα σωματεία με εισπράξεις που κυμαίνονται στα 500 με 700 εισιτήρια . Επακόλουθο να μην συγκεντρώνονται χρήματα και οι ομάδες να κλονίζονται οικονομικά .

               Aυτό συνέβη με την Νίκη . Την ¨έπνιξαν ¨τα χρέη και οι υποχρεώσεις . Τι να πρωτοπληρώσει η Διοίκηση , όταν τα έξοδα του κάθε μήνα είναι πολλαπλάσια από τα έσοδα . Τα εισιτήρια ¨Διαρκείας¨ , που πάνε ¨πακέτο¨ με τις επιτυχίες της ομάδος δεν ¨περπάτησαν¨. Αγωνιστική πτώση της ομάδος φέρνει και παράλληλη πτώση της πώλησης των εισιτηρίων ¨Διαρκείας¨ . Αυτό είναι κανόνας απαράβατος στο ποδόσφαιρο . 

               Λόγω οικονομικών συγκυριών οι χορηγοί ελαχιστοποιήθηκαν . Οι διαφημίσεις ¨ έπεσαν ¨ . Όταν η ομάδα δεν έχει επιτυχίες και δεν ¨βλέπεται¨, δεν ¨πετάει ¨ τα λεφτά του  ο επιχειρηματίας σε μια διαφήμιση που λίγοι θα δουν .

               Υπερχρεωμένη και ναυαγισμένη από χρέη παλαιών ετών η ομάδα μας , αγαπητοί φίλοι . Πόσα είναι αυτά ; Άλλοι λένε για 7 , άλλοι για 8 εκατομμύρια Ευρώ . Που να βρεθούν τόσα χρήματα για να ξεχρεωθεί η ομάδα ;

               Υπό αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατον να την αναλάβει ένας ιδιώτης . Έτσι το πιο πιθανό είναι να πάμε στη Γ΄Εθνική Κατηγορία , να ¨κολυμπήσουμε¨ στη ¨κολυμπήθρα του Σιλωάμ ¨, να αυτοκαθαριστούμε και να αποτινάξουμε τα χρέη από πάνω μας , ώστε να επανέλθουμε σιγά-σιγά ανεβαίνοντας ξανά τις κατηγορίες .

               Αυτή είναι η πραγματικότητα . Όλα εδώ πληρώνονται . Κάκιστες διαχειρίσεις ετών , έφεραν την ομάδα σε οικονομικά αδιέξοδα .

               Με πόνο ψυχής έγραψα τούτες τις γραμμές . Προσεύχομαι στην Παναγία Ευαγγελίστρια , την προστάτιδα των Μικρασιατών προσφύγων και της Νίκης , όπως μας βοηθήσει να ανεβάσουμε και πάλι την ομάδα μας στη θέση που της αξίζει .

 

               Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 20/1/2015   .             

Δεν υπάρχουν σχόλια: