Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Δημοσιογραφικές αναμνήσεις


                                                             Δημοσιογραφικές αναμνήσεις  
               Διέκοψε την κυκλοφορία του , το καθημερινό ¨ Έθνος ¨ . Δεν μπόρεσε να κρατήσει μια αξιοπρεπή κυκλοφορία , ήταν ζημιογόνο και ο Ιβάν Σαββίδης θεώρησε σωστό να    το     κλείσει . Βεβαίως , διατηρεί την ¨ Κυριακάτικη ¨  έκδοση , η οποία έχει μια καλή κυκλοφορία .                 
              Ήταν το πρώτο ελληνικό ταμπλόιντ με έγχρωμες φωτογραφίες  το ¨ Έθνος ¨ του            Φιλιππόπουλου . Και ήμουν εκεί από την πρώτη μέρα έως το 1993 . Στο ¨ Έθνος ¨ με το ¨ Μπίγκο ¨και με τα 250.000 φύλλα , στο ¨ Έθνος ¨ που άλλαξε την πραγματικότητα στον ελληνικό Τύπο .               
             Θυμάμαι που με φώναξε ο Γ. Μπόμπολας και μου ζήτησε να πάω στο Λονδίνο για να καταθέσω στη δίκη κατά   του    ¨ Εκόνομιστ ¨.  ¨ Γιατί εγώ ρώτησα ¨.  ¨ Μα για να εκλέγεστε εκπρόσωπος των δημοσιογράφων μας  με 90% και δεν είστε αριστερός ! Ποια μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ¨ Έθνος¨ δεν είναι Κομμουνιστική εφημερίδα , όπως μας κατηγορούν ¨, μου είπε . Και πήγα και κερδίσαμε !  
             Θυμάμαι , επίσης και την άλλη περίπτωση , που ήμουν από τους λίγους που διαφώνησαν , όταν αποφάσισαν να αλλάξουν ¨γραμμή¨ στην εφημερίδα και να χτυπήσουμε ( το 89 ) τον Ανδρέα Παπανδρέου . ¨ Καλά , εσείς δεν είστε ΠΑΣΟΚ   και σας ενοχλεί η αλλαγή της ¨ γραμμής ¨, με ρώτησε ο Γ. Μπόμπολας  . ¨ Άλλο το τι πιστεύει ο καθένας και άλλο τι είναι ωφέλιμο για την εφημερίδα . Θα μας εγκαταλείψει το κοινό μας , που είναι ¨μουτζαχεντίν ¨ του Ανδρέα , του είπα . Και μας εγκατέλειψε  !                    
              Το ¨ Έθνος¨ δεν συνήλθε ποτέ μετά το μοιραίο πρωτοσέλιδο με τίτλο ¨        Πέφτει ο φαύλος ¨ και τη φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου ! Προσπάθησε  να επιστρέψει στη μεγάλη κεντροαριστερή δεξαμενή , αλλά είχε χάσει την ¨ έξωθεν  καλή μαρτυρία ¨ .                
              Η αποχώρηση του Γ. Μπόμπολα και η περίεργη τακτική του διαδόχου του , έφεραν τον ¨Πήγασο ¨ στη χρεοκοπία και το πανίσχυρο συγκρότημα μας άφησε χρόνους … 
              Δεν είναι καλό να κλείνουν οι εφημερίδες . Αλλά , πάλι δεν μπορεί να συντηρούνται , όταν δεν έχουν κυκλοφορία .   Οι εποχές των ¨ παραδοσιακών ¨   εκδοτών πέρασαν οριστικά . Οι μέρες που ζήσαμε οι παλαιότεροι δεν πρόκειται να γυρίσουν . Η ζωή αλλάζει γρήγορα …          
              Εφημ. ¨Δημοκρατία ¨ - 4/8/2019              .
             

Δεν υπάρχουν σχόλια: