Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ο Χάτσικο της Ναυπακτίας


                                                                         Ο ¨ Χάτσικο ¨ της Ναυπακτίας        
          Η συγκινητική ιστορία ενός σκύλου στη Ναυπακτία που δεν εγκαταλείπει το εικόνισμα του αποθανόντος αφεντικού του αποδεικνύει περίτρανα πως τα   αγαπημένα         τετράποδα           είναι οι πιο πιστοί φίλοι του ανθρώπου .                  
          O συγκεκριμένος σκύλος , σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής , ζει στο σημείο εκείνο του δρόμου , όπου  έχει στηθεί εικόνισμα για τον θάνατο του 40 χρονου ιδιοκτήτη του , ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2017 .
         Όσοι , μάλιστα , κατά καιρούς προσπάθησαν να πάρουν το ζώο από το   σημείο           προκειμένου να του
Προσφέρουν στέγη στο δικό τους σπίτι , δεν κατάφεραν να το κρατήσουν , καθώς κάθε φορά   δραπέτευε  και    επέστρεφε στο εικόνισμα .                                        
         Το συμπαθές τετράποδο έχει συγκινήσει την τοπική κοινωνία   με την αφοσίωσή του και καθημερινά    οι   κάτοικοι του πηγαίνουν φαγητό και νερό . Μάλιστα , του έχουν κατασκευάσει κι ένα μικρό σπιτάκι  ,   ώστε  να προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα .
         Το δυστύχημα με θύμα τον ιδιοκτήτη του σημειώθηκε τον  Νοέμβριο του 2017 στην παλαιά περιφερειακή οδό προς τον ποταμό Εύηνο . Τότε ο 40χρονος έχασε τη ζωή του έπειτα από σύγκρουση με μπετονιέρα .
        Η είδηση του θανάτου του , είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία , καθώς λίγα χρόνια νωρίτερα είχε χάσει τη ζωή του και ο αδελφός του . Τα δυο αδέλφια πέθαναν λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους …
       ( Ρεπορτάζ εφημερίδας ¨ Δημοκρατία ¨ , 13-7-2019 )                      .   
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: