Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Ρωσικό , το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου


                                              Ρωσικό , το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου
                     Το ¨ Belgorod ¨ , το μεγαλύτερο υποβρύχιο του κόσμου , όπως το χαρακτηρίζουν ήδη τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης , ετοιμάζεται να βγάλει στις θάλασσες      η Ρωσία   του     Βλαντιμίρ Πούτιν ! Ένα υπερσύχρονο και πανίσχυρο όπλο βάρους 14.700 τόνων , το  οποίον  θα φέρει έως και έξι τορπίλες – dromes καθοδηγούμενες από     συστήματα            τεχνητής νοημοσύνης , με πυρηνικές κεφαλές που έχουν ισχύ μεγαλύτερη κατά 130 φορές    από την  ισχύ της βόμβας , που έπληξε τη Χιροσίμα !
                    Οι ειδικοί σε θέματα υποβρυχίων έχουν εκφράσει μάλιστα τους φόβους τους για το γεγονός ότι οι τορπίλες αυτές – που αποκαλούνται ¨ Poseidon ¨ ή ¨ Kanyon ¨ -     μπορούν να εκραγούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με στόχο να προκαλέσουν ένα ραδιενεργό τσουνάμι απειλώντας παράκτιες πόλεις με κύματα ύψους   έως     και  100 μέτρων ! Άλλωστε και  ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ισχυριστεί παλαιότερα    ότι οι   τορπίλες  ¨ Ποσειδώνας ¨ του νέου υποβρυχίου μπορούν να καταστρέψουν παράκτιους στόχους σε απόσταση έως 10.000 χιλιόμετρα .
                    Οι τορπίλες ¨ dromes ¨ του υποβρυχίου ¨ Belgoron ¨ , το μήκος του οποίου φτάνει  τα 184 μέτρα και το πλάτος τα 18,2 μέτρα , σχεδιάστηκαν για να παρακάμπτουν τις Νατοϊκές υποβρύχιες άμυνες , καθώς κινούνται προς τους στόχους τους – πόλεις  ναυτικές βάσεις ή αεροπλανοφόρα – οπουδήποτε στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ .        Πόσο σοβαρά αντιμετωπίζουν τις νέες εξελίξεις οι ΗΠΑ φάνηκε από τις δηλώσεις πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ , ο οποίος παραδέχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο , σύμφωνα με το Fox News , ότι υπάρχουν ¨ γνήσιες ανησυχίες ¨ για το Ρωσικό όπλο . Ο Κρίστιαν Γουίτον , πρώην ανώτερος σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ , είπε ότι   μία υποθαλάσσια έκρηξη τορπίλης – drome του υποβρυχίου θα μπορούσε να δημιουργήσει  ¨ ένα κύμα και μάλιστα λίαν ραδιενεργό ¨ , αλλά επειδή το νερό θα απορροφούσε πολλή ενέργεια , η καταστροφή από το κύμα αυτό θα ήταν μικρότερη από εκείνη που θα προκαλούσε ένα απευθείας πλήγμα της βόμβας .
                   Β.Π.  – Απρίλης 2019           .  

Δεν υπάρχουν σχόλια: