Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος


                       Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος
          Μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης , οι Μορφοβουνιώτες αποχαιρέτησαν το άξιο παλικάρι τους , τον σύγχρονο Έλληνα ήρωα , σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο , ο οποίος έχασε τη ζωή του προχθές , όταν κατέπεσε με το αγαπημένο του Μιράζ-2000 5  – 9000  μίλια , Βορειοανατολλικά τηςΣκύρου.
          Ο θρυλικός ¨ Μπαλτάζαρ ¨ , όπως τον αρέσκονται να τον φωνάζουν οι συνάδελφοί του πιλότοι , δεν πρόκειται να ξαναπετάξει στον γαλάζιο ελληνικό ουρανό που τόσο αγαπούσε για να αναχαιτίσει αντίπαλα μαχητικά ! Δεν θα ξανανέβει στο χωριό του ! Δεν θα σφίξει ποτέ ξανά στη ζεστή αγκαλιά του , τη σύζυγο και τα δυο ανήλικα παιδιά τους , τους γονείς και τον αδελφό του ! Δεν θα ξανακάνει ¨ χαμηλές πτήσεις ¨ πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα για να ¨ χαιρετίσει ¨τους φίλους και συγγενείς του , που τον λάτρευαν και τον καμάρωναν , ως άπιαστο αετό των αιθέρων !
          Η μοίρα και ο χάρος συνωμότησαν για να ¨ αρπάξουν ¨από την Ελλάδα έναν νέο άνθρωπο , έναν γεναίο μαχητή , εκεί που κανένας δεν περίμενε !
          Στο χωριό του αείμνηστου Στρατηγού Πλαστήρα , χθες το μεσημέρι εκτιλύχθηκε ένα ιστορικό γεγονός , από αυτά που δύσκολα ξεχνιούνται !
          Η κηδεία του άτυχου σμηναγού ¨ έσπασε ¨ καρδιές στο Μορφοβούνι , στον νομό Καρδίτσας , σε ολόκληρη τη χώρα !
          Τραγικές φιγούρες η μάνα , ο πατέρας και η σύζυγός του , που δεν μπορούσαν , δεν άντεχαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο Γιώργος τους ότι  ¨ έφυγε ¨για το ¨ ταξίδι ¨ χωρίς γυρισμό !

          Πολλοί συνάδελφοι του αεροπόροι , δεκάδες εκπρόσωποι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου , συγγενείς και φίλοι , εκατοντάδες απλοί άνθρωποι που έδωσαν βροντερό ¨παρών ¨ , προσπάθησαν να τους παρηγορήσουν !
          Αναπαύου εν ειρήνη αλησμόνητε συνάδελφε και φίλε Γιώργο . Η θυσία σου και το παράδειγμά σου , θα ενδυναμώνουν τις δυνάμεις μας , όσον αφορά το χρέος και το καθήκον προς την Πατρίδα .
          Αθήνα 16/4/2018                 .       
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: