Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Αυτοί οι θησαυροί είναι δικοί μας


Αυτοί οι θησαυροί είναι δικοί μας
          Κανείς πολιτικός και καμία Κυβέρνηση δεν πρόκειται και δεν μπορούν να σταματήσουν το άρμα του ήλιου , που ξεκινά την αυγή , ζεσταίνοντας τον πλανήτη επί εκατομμύρια χρόνια , μας αναζωογονεί με τις ακτίνες του , ωριμάζει τους καρπούς της γης και μας καληνυχτίζει το δείλι με ένα φλογερό κόκκινο φιλί πριν βυθιστεί στη γραμμή του ορίζοντα . Κανείς πολιτικός και καμία Κυβέρνηση δεν πρόκειται και δεν μπορεί να μας στερήσει τη θάλασσα , τις παραλίες την άμμο και τα βότσαλα , τις αχιβάδες και τα ψάρια . Κανείς πολιτικός και καμία Κυβέρνηση , δεν πρόκειται και δεν μπορεί να μας στερήσει το φεγγάρι και τον έναστρο ουρανό . Αυτοί οι θησαυροί είναι δικοί μας .
          Ίσως μερικά φαντάζονται , ότι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν την Ευρώπη και τον κόσμο όλο . Τα δώρα του Θεού , όμως , δεν μπορούν να τα πειράξουν . Θα είναι δικά μας και δεν θα πληρώνουμε φόρο για να περπατάμε στο δάσος , για να μυρίζουμε ένα λουλούδι , να κολυμπάμε στη θάλασσα , να ερωτευόμαστε ένα βράδυ με πανσέληνο .
          Δεν μας παίρνει κανείς αυτούς τους θησαυρούς , που μας ανείκουν την ημέρα που γεννηθήκαμε μέχρι την ημέρα που θα ¨ φύγουμε ¨. Όλες οι άλλες καταστάσεις είναι μικρής διάρκειας . Είναι κάτι σαν θύελλες που ξεσπάνε απότομα , κάνουν τη ζημιά τους και φεύγουν το ίδιο απότομα , για να διαλυθούν εντελώς λίγο πιο κάτω …
          Α.Σ. – Αθήνα 26/1/2015        

Δεν υπάρχουν σχόλια: