Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Η δασκάλα Αϊσέ ...

                Η δασκάλα Αϊσέ …

          Την Αϊσέ Αμπντουρετσάκ δεν την γνώριζα . Ούτε τα δυο παιδιά της , ούτε τον άντρα της . Έμαθα από τον Τύπο ότι η Αϊσέ και τα παιδιά της , πιθανότατα και ο άντρας της , πνίγηκαν στον  Έβρο , προσπαθώντας να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα .
          Κι αμέσως κατάλαβα ότι την Αϊσέ την γνώριζα καλά , όπως γνώριζα και τον άντρα της και τα παιδιά της . Γιατί η Αϊσέ Αμπντουρετσάκ , που είδε τα παιδιά της να πνίγονται και πνίγηκε και η ίδια προσπαθώντας να τα σώσει , είναι η  μάνα , η δική μου , η δική σας , η μάνα που έκλεισε για πάντα τα μάτια, την ημέρα που κάποιες άλλες μάνες γιόρταζαν τον Άγιο Βαλεντίνο σε όλο τον ¨ πολιτισμένο ¨ κόσμο !
         Στον ¨ πολιτισμένο κόσμο ¨ , που λέει πως είναι Ευρωπαίος , όταν δίπλα του , μια δρασκελιά απόσταση από τα ευρωπαϊκά σύνορα , η Αϊσέ , ο άντρας της , δάσκαλοι και οι δυο, αλλά και χιλιάδες άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία χαρακτηρίζονται από το βάρβαρο καθεστώς Ερντογάν ¨ εχθροί ¨ και φυλακίζονται ή καταδικάζονται σε ανεργία και ανέχεια  !
         Στον ¨πολιτισμένο¨ κόσμο ( κι εμείς λέμε ή θέλουμε να λέμε ότι ανήκουμε ) ,  που κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα του φρενιασμένου ¨ σουλτάνου ¨ , ο οποίος έχει ήδη εισβάλει σε μια ξένη χώρα και μόλις προχθές ένα πλοίο του ¨ Μάλτα γιοκ ¨ ναυτικού του εμβόλισε ένα ευρωπαϊκό σκάφος μέσα σε ευρωπαϊκά χωρικά ύδατα !
         Η Αϊσέ Αμπντουρετσάκ διώχθηκε από το σχολείο όπου δίδασκε την τουρκική γλώσσα , επειδή το σχολείο χρηματοδοτούσε ο τότε σύμμαχος Φετουλάχ Γκιουλέν .
       Το ίδιο συνέβη και με τον άντρα της , δάσκαλο της αγγλικής γλώσσας . ¨ Ο Γκιουλέν πλήρωνε τότε , εσείς θα πληρώσετε τώρα ¨ είναι η απλή ¨ δολοφονική ¨ λογική του ¨ σουλτάνου ¨ , που βλέπει παντού εχθρούς !
       Αυτή είναι η πραγματικότητα , αγαπητοί . Γι’αυτό κι εμείς την ώρα που θα γιορτάζουμε τον βασιλέα Καρνάβαλο , την ώρα που θα απολαμβάνουμε τα σαρακοστιανά της Καθαράς Δευτέρας , ας σηκώσουμε το ποτήρι στη μνήμη της δασκάλας Αϊσέ , του άντρα της και των παιδιών τους .
       Στη μνήμη των εχθρών του εχθρού μας , που – κι ο Θεός το θέλει – ήταν και θα είναι πάντα φίλοι κι αδέλφια μας !

      Η.Α. Εφημ. ¨ Δημοκρατία ¨ 17/2/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια: