Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το μέλλον στον τόπο σου


Όταν ένα δένδρο το ξεριζώσεις , δεν πρόκειται να βγει ξανά δένδρο στον αιώνα τον άπαντα . Πιθανόν αν το κόψεις στον κορμό και δεν πνιγεί από τους χυμούς , πιθανότητες πολλές υπάρχουν να ξαναβαρέσει , αλλά θα χρειασθούν δεκαετίες ολόκληρες , για να γίνει το παλιό δένδρο .

               Tη στιγμή που ξεριζώνεις το δένδρο , τα νιάτα , διανοούμενοι , επιστήμονες , μορφωμένους όλοι στο άνθος της ηλικίας τους , με δίψα για δουλειά , για παραγωγή πολιτικής , οικονομικής , όλους αυτούς κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους στέλνεις έξω από την Ελλάδα ,  σε Ευρώπη , Αφρική , Ασία , Αμερική κ.λ.π. για ένα κομμάτι ψωμί να πουλάνε τα νιάτα τους , τις επιστήμες τους , γενικά την εργατική τους δύναμη στα σκλαβοπάζαρα των καπιταλιστών . Πως θα κτίσεις μέλλον στο τόπο σου ; Πάνω στα ερείπια ή στη άμμο της θάλασσας ;

               H έξοδος από την ΟΝΕ είναι ο ¨γκρεμός¨ και η παραμονή το¨ρέμα¨.

               Πόσο επίκαιρη γίνεται η προφητεία του αειμνήστου Ηλία Ηλιού που είπε πως η ΕΟΚ δεν είναι η ένωση  των λαών της Ευρώπης για να δούμε ¨΄ασπρες μέρες¨, αλλά η ένωση των κεφαλαίων για να δούμε ¨μαύρες ¨ μέρες για την καταλήστευση των λαών .

              ¨Ηobby¨ της Γερμανίας είναι να προκαλεί πολέμους για να τους χάνει .

               Και τούτος ο πόλεμος την ίδια τύχη θάχει .

               

               Β.Π. – Βόλος 19-4-2013 .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

             

    

Δεν υπάρχουν σχόλια: