Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μύλοι Λούλη : Συλλεκτικό Ημερολόγιο 2012

Οι Μύλοι Λούλη ορμώμενοι από διαφέροντα προς τις αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, εξέδωσαν με περισσή φιλοκαλία το μεστό πνευματικού περιεχομένου Ημερολόγιο γραφείου για το 2012 με τίτλο ¨απ’το σιτάρι στο ψωμί¨ και υπότιτλο ¨ Λέξεις και Φράσεις. Παροιμιώδεις και Παροιμίες Λαϊκές ¨ σχ. 24χ20 εκ. Το, δε, παρελθόν έτος, εξέδωσαν το εξίσου συλλεκτικό ημερολόγιο γραφείου με τίτλο ¨Σφραγίδες άρτου¨ και στις σελίδες του αποθησαυρίστηκαν φωτογραφικά πάμπολλες σφραγίδες άρτου από τον 2ο έως 19ο αι. μ.χ. προερχόμενες από την πλούσια συλλογή του δημιουργηθέντος από τους Μύλους Λούλη, στα πλαίσια της αλυσίδας ¨Σιτάρι, Αλεύρι, Ψωμί¨ , Μουσείου.
Ο τόμος είναι χαρτόδετος με σκληρό εξώφυλλο. Στην πρόσοψη του εξώφυλλου κάτω από τον τίτλο εικονίζεται φωτογραφικά αγρότης που καβάλα στο υπομονετικό υποζύγιο πορεύεται σε μονοπάτι ανάμεσα στα έτοιμα για θερισμό στάχυα, ενώ σέρνει με την τριχιά και την κατσίκα, που αδιαμαρτύρητα ακολουθεί.
Ο σχεδιασμός, η Συλλογή και η Επιμέλεια Υλικού, ανήκουν στο δημιουργικό τμήμα Μύλων Λούλη, οι δε φωτογραφίες στους Νίκο Δεσύλλα και Τζούλια Κλήμη.
Ο προεξάρχων της Εταιρείας Νίκος Λούλης, με προλογικό χαιρετισμό αυτής της εκδόσεως αναφέρει, χαράσσοντας ευσύνοπτα τις παραμέτρους του σκοπού και του περιεχομένου του ημερολογίου :
¨Στη συνέχεια του περυσινού μας ημερολογίου αποφασίσαμε να εκδώσουμε ένα ημερολόγιο για το 2012, αφιερωμένο στη αλυσίδα ¨Σιτάρι-Αλεύρι-Ψωμί¨ . Για άλλη μια φορά θέλουμε να δείξουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ψωμί στη καθημερινή ζωή του ανθρώπου και πόσο δεμένη είναι αυτή η βασική μας τροφή με την ελληνική παράδοση. Το ημερολόγιο αυτό εμπεριέχει φράσεις, παροιμίες, ποιήματα, θεματικά τραγούδια και όχι μόνο, συνδυασμένα με μέρος του πλούσιου φωτογραφικού αρχείου της εταιρείας μας με χαραχτηριστικές φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα . Εύχομαι το νέο έτος να σας χαρίσει υγεία και ευτυχία και να είναι ένα καλύτερο έτος για την πατρίδα μας, η οποία δυστυχώς τόσο έντονα δοκιμάζεται ¨.
Δικαίως και εκθύμως εκφράζονται τα θερμά συγχαρητήριά μας προς τους ιθύνοντες και όλους όσοι συνέβαλαν με μόχθο και μεράκι στην έκδοση αυτού του εξαίρετου συλλεκτικού ημερολογίου γραφείου για το 2012 των ¨Μύλων Λούλη¨ ευχόμενοι από καρδίας, να έχουν υγεία και έμπνευση, ώστε και του χρόνου να γίνουμε αποδέκτες ενός αντίστοιχου, εξόχου ημερολογίου, που στους αιχμηρούς καιρούς που βιώνουμε είναι ακτίνα φωτός αισιοδοξίας, πως υπάρχουν ζώπυρα πίστεως κι ελπίδας για ζωηφόρο ανάνηψη και πρόοδο.
Γιάννης Δ. Πατρίκος – Εφ.¨Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ¨Βόλος-8-1-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: