Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Φέρνει τους ανθρώπους ¨πιο κοντά¨

Ο χρήστης του Διαδικτύου είναι ένας ΄παγκόσμιος πολίτης¨. Το internet, είναι ένα ¨παγκόσμιο βιβλίο¨,που ¨ανοίγουμε¨κάθε μέρα και έχομε ¨΄ολο τον κόσμο¨μέσα στο σπίτι μας.

Μας ποσφέρει τα πάντα. Ενημέρωση, μόρφωση, ψυχαγωγία, μουσική και το κυριότερο, μας κρατά συντροφιά όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου. Είναι ο πιστός φίλος, που ποτέ δεν θα σε προδώσει

Οι υπηρεσίες του Διαδικτύου έχουν ¨μπει¨ στις καθημερινές δραστηριότητες του πολίτη. Τον βοηθούν και τον συντονίζουν στο έργο του. Χωρίς υπολογιστή, δεν νοείται σήμερα, επιχειρηματίας, επιστήμονας, φοιτητής , σπουδαστής και λοιποί φορείς της καθημερινότητας. Με το αρχείο και τις βάσεις δεδομένων, που διαθέτει, τον απαλλάσσει αφ’ενός μεν από εκείνο το φρικτό χαρτοβασίλειο των βιβλίων και εγγράφων, που παλαιότερα χρησιμοποιούσε και αφ’ετέρου με την ταχύτητα της λειτουργίας του, δίνει λύσεις και αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό που λέμε απλά ¨οικονομία χρόνου¨, το έχομε, όταν χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες του Διαδικτύου.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά χθες, επικοινώνησα με δύο καλούς φίλους,που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Ο ένας στο Νέο Δελχί της Ινδίας και ο άλλος στο Λονδίνο. Με τα ζεστά και ολόφρεσκα μηνύματα που ανταλλάξαμε, ήταν τόσο κοντά, σαν να ήταν δίπλα μου. Αυτή είναι η μαγεία του internet . Φέρνει τους ανθρώπους ¨πιο κοντά¨. Όσο για τους μοναχικούς είναι ο καλύτερος σύντροφος. ΄Εχουν κοντά τους μια συντροφιά, ό,τι ώρα την ζητήσουν.

Ζούμε σε μια εποχή της επανάστασης των υπολογιστών. Οι υπολογιστές εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα, διείσδυσαν παντού και αποτελούν θεμελιώδη παράγοντα στην οικονομική και κοινωνική ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: