Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Ένας άνθρωπος …

Ένας άνθρωπος, όπως όλοι οι άλλοι ήταν ο Ρομπέν των Δασών –και ίσως και κάτι παραπάνω,αφού ήταν κόμης του Λόκσλι-προτού αποφασίσει να γίνει παράνομος. Είχε κάνει λημέρι του το δάσος του Σέργουντ κι έκλεβε τους πλουσίους για να δίνει στους φτωχούς, που στέναζαν κάτω από τη βαριά φορολογία του Σερίφη του Νότιγχαμ.

΄Ενας άνθρωπος, σαν όλους τους άλλους ήταν ο Μπένενκτικ Χάνγκοκ-και ίσως και κάτι παραπάνω, αφού ήταν τραπεζικό στέλεχος-προτού αποφασίσει να τεθεί στην υπηρεσία των φτωχών. Είχε κάνει λημέρι του την τράπεζά του κι έκλεβε εκατομμύρια στερλίνες από τους λογαριασμούς των πλουσίων πελατών της, για να τα δίνει στους φτωχούς. Τώρα δεν είναι παρά ένας κατάδικος.

΄Ενας άλλος σύγχρονος Ρομπέν, Ισπανός αυτός, παραμένει ασύλληπτος. Ο ΄Ενρικ Ντουράν κατάφερε να ξεγελάσει 39 τράπεζες και να αποσπάσει δάνεια 710.000 ευρώ, τα οποία μοίρασε σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. «Υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να ληστεύεις αυτούς που μας ληστεύουν και να μοιράζεις τα λεφτά σε εκείνους που αντιστέκονται σε αυτή τη κατάσταση ;»,λέει ο καταζητούμενος Ρομπέν των τραπεζών.

ΤΑ ΝΕΑ-(Δρόμοι), Ρούσσος Βρανάς, 22-9-2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια: