Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Αγαπώ την Ελλάδα ...


                                                       Αγαπώ την Ελλάδα …

               Ο Πατριωτισμός είναι μια πάγια και φυσιολογική κατάσταση , που μας συνοδεύει διαχρονικά . Όχι μόνο στην Ελλάδα , αλλά και παντού στον πλανήτη μας .              Είναι μια εσωτερική   ανάγκη και ένας ακατάβλητος πόθος του ανθρώπου , να ταυτίζεται   απόλυτα με την πατρίδα του που ζει . Εκεί είναι το πρώτο λίκνο του , η στέγη του , που τον δέχθηκαν καθώς γεννήθηκε . Στην πατρίδα αντίκρυσε  το πρώτο φως . ΄Εμαθε την μητρική του γλώσσα . Εκεί καλλιέργησε τη γη , που τον έθρεψε και τον πότισε με πολύ κόπο και ιδρώτα .         
               Κατά τον Αριστοτέλην ο άνθρωπος είναι ¨ κοινωνικόν ζώον ¨. Γι’αυτό και δένεται
με τους οικείους , με τους γείτονές του , τους χωριανούς του . Αναπτύσσει στέρεες σχέσεις με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του . Μοιράζεται μαζί τους χαρές και λύπες . Δημιουργεί τη δική του φιλοσοφία , που την μορφοποιεί η ιδέα της Πατρίδας . Την αγαπά και θυσιάζεται γι’αυτήν : ¨ Πατρός τε και μητρός τε και των άλλων προγόνων
απάντων τιμιώτερον εστί η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον εν μοίζονι μοίρα και παρά Θεοίς και περί ανθρώποις τοις νουν έχουσιν . ¨ ( Σωκράτης ) . Θυσιάζεται γι’αυτήν γιατί θεωρεί πως δεν αξίζει να ζει , χωρίς τις χαρές της Πατρίδας .
              Γιατί νομίζετε πως οι Έλληνες  από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ,  λίγοι αυτοί πολέμησαν με τους πολλούς και νίκησαν ; Τους είδαμε στους Μηδικούς πολέμους , στην Επανάσταση του 21 , στο Έπος του 40 κ.α. ¨  Πατρίδα σαν τον ήλιο σου , ήλιος αλλού δεν λάμπει … ¨ . Δεν είμαστε σοβινιστές . Αλλά πια πατρίδα είναι στολισμένη με τόσα έπη , με αγώνες για τη λευτεριά και ανεξαρτησία ; Η Πατρίδα μας δεν βαρύνεται με γενοκτονίες και καθάρσεις . Ποτέ δεν ξεκλήρισε χιλιάδες αθώους με Κομμουνιστικά Γκούλακ και κρεματόρια του Γ’Ράϊχ .
              Ας κρατήσουμε , λοιπόν , την οικογένεια και την Πατρίδα ζωντανή κι ας μη ξεχνάμε ,   πως ο Πατριωτισμός είναι φυσιολογικό σύμπτωμα της ανθρώπινης φύσης και όχι παλαιομοδίτικο , που μας λανσάρουν οι απάτριδες και αλλόφρονες αντίχριστοι και άθεοι .
              Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος – 26-12-2018                          . 
  



Δεν υπάρχουν σχόλια: