Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Βρετανικές νοοτροπίες




                                                     Βρετανικές νοοτροπίες 

                    Η είδηση πέρασε στα ¨ψιλά¨ των εφημερίδων . Λίγοι οι αναγνώστες που την πρόσεξαν . Ελάχιστοι , που τη σχολίασαν . Για να ακολουθήσει η επόμενη είδηση  ,,, και πάει λέγοντας  .
                    Τι συνέβη στο Λονδίνο ; Ένας επιβάτης της  British Airways κατέθεσε αγωγή εις βάρος αεροπορικής εταιρείας , ζητώντας αποζημίωση ύψους περίπου 11.200 Ευρώ, επειδή όπως κατέθεσε στο δικαστήριο , τραυματίστηκε γιατί υποχρεώθηκε να στριμωχτεί σε ένα κάθισμα δίπλα σε έναν υπέρβαρο επιβάτη του αεροσκάφους . Ο Στίβεν Πρόσερ , 51 ετών , ζητεί αποζημίωση για  τραυματισμό και διαφυγόντα κέρδη . Η πτήση από Μπάνγκοκ μέχρι το αεροδρόμιο Χιθρόου του Λονδίνου ήταν 12ωρη . Ο Πρόσερ είναι πολιτικός  μηχανικός από τη Νότια Ουαλία έχει ύψος 1,60 και ο συνεπιβάτης  στη πτήση έχει 1,93 και ζυγίζει 140 κιλά . Ο Πρόσερ διαμαρτυρήθηκε στην αεροσυνοδό ότι έχει πρόβλημα . Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει θέση για μετακίνηση . Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο      ο        Πρόσερ η αντικανονική τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της πτήσης ενεργοποίησε έναν παλαιό τραυματισμό του στη σπονδυλική στήλη , γεγονός που  καθιστά απαγορευτικό , να εργάζεται υπερωριακώς .  
                   Αθάνατη Βρετανική ράτσα . Παντού παράξενη , παντού διαφορετική , παντού ξεχωριστή . Η περίπτωση του αεροπορικού επιβάτη είναι ένα ακόμη δείγμα του ιδιόρρυθμου ψυχολογικού συνδρόμου που διακατέχει τους Αγγλοσάξωνες . 
                   Όταν όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο τούτο οδηγούν με αριστερό τιμόνι , οι Βρετανοί επιμένουν , εδώ και αιώνες , να οδηγούν με δεξιό τιμόνι . Το δεξιό εμείς το θεωρούμε λάθος . Αυτοί το θεωρούν σωστό .
                   Στην καθιέρωση κοινού νομίσματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση , όλα τα Κράτη Μέλη συναίνεσαν στο Ευρώ . Οι Βρετανοί ψήφισαν Όχι . Το απέρριψαν και συνεχίζουν την Στερλίνα τους .
                   Αυτοί είναι οι Άγγλοι . Επιθυμούν να διαφέρουν από τις άλλες Εθνότητες . Θέλουν να αισθάνονται ότι προέρχονται από μια ξεχωριστή φυλή . Γι’ αυτό και είναι αντιπαθείς πολλές φορές . Οι εξωτερικές συμπεριφορές λαών περνούσαν κάποιες εποχές . Σήμερα , πάνε αυτά τέλειωσαν .
                    Την αξία του το κάθε Κράτος , την στηρίζει στην Οικονομία του , στις Επιστήμες , τις Τέχνες και στον Πολιτισμό του .
                     Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος – 21-11-2018



1 σχόλιο:

Vagelis είπε...

Κανεις μεγαλο λαθος Βασιλη.Οι ανθρωποι που οδηγουν με αυτοκινητο που εχει τιμονι δεξια κ οδηγουν στο αριστερο μερος του δρομου,ειναι περισσοτεροι απο εμας που οδηγουμε δεξια.Κινα.Ινδια.Ιαπωνια.Αυστραλια.Ολη η Βρετανικη κοινοπολιτια κλπ πηγαινουν αριστερα.Ειναι πολυ περισσοτεροι απο εμας που παμε δεξια.Οσο για το νομισμα κ αλλα κρατη.Σουηδια.Δανια με ισχυρες οικονομιες δεν μπηκαν στο ευρω.Για το συμβαν στο αεροπλανο υπραρχει προβλημα που υποχρεουτε να λυσει εταιρεια.Μη βγαζεις ποτε συμπερασματα αρνητικα για εναν λαο.Ειναι αδικο.