Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Βολιώτης ευπατρίδης


                                                   Βολιώτης ευπατρίδης
               Δεν είναι σημερινός δωρητής – ευεργέτης για την πόλη του Βόλου o κύριος Χαράλαμπος Τσιμάς . Σε πλείστες περιπτώσεις έκανε δωρεές , κατά το παρελθόν , σε Δήμους , Κοινότητες ,  Οργανισμούς και Ιδρύματα της περιοχής .
               Ναι , σωστά διαβάσατε . Δεν χάθηκαν όλα . Υπάρχουν και σήμερα άνθρωποι που στέκονται ψηλά και ξεχωρίζουν στην κοινωνία με τις  πράξεις και τα έργα τους .
               Ο συμπολίτης κ Χαράλαμπος Τσιμάς μοιάζει να ήρθε από άλλον πλανήτη . Δεν είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος . Δούλεψε , μόχθησε , πρόκοψε , έκανε λεφτά στο εξωτερικό .  Τον πλούτο που απέκτησε δεν τον επένδυσε σε περιουσίες και ακίνητα , όπως κάνουμε όλοι στις μέρες μας .
               Και ιδού το μεγαλείο του . Ακόμα και σήμερα διαθέτει τεράστια ποσά για
 να καλυφθούν  ελλείμματα λειτουργίας σε δημοτικά έργα, σε σχολεία , σε νοσοκομεία  ,σε ναούς και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα .  
              Ένας σεμνός και γνήσιος ευπατρίδης στις μέρες μας . Σκοποί και σχεδιασμοί που έχει θέσει στον εαυτό του , είναι πως να συμβάλει καλύτερα στη σωστή λειτουργία του Κράτους και πως να συμπαρασταθεί στον αδύνατο και ανήμπορο άνθρωπο . Χαρά του είναι να δίνει και όχι να παίρνει . Πράγμα σπάνιο στις μέρες μας . Όταν όλες οι πράξεις  του σημερινού ανθρώπου αποβλέπουν στο κέρδος και στο συμφέρον , αυτός προτιμά τον δρόμο του ελέους και της προσφοράς . Είναι κάτι που του αρέσει , που του δίνει  ψυχική αγαλλίαση  .
              Ο Δήμος Βόλου διά του Δημάρχου κ Αχιλλέα Μπέου έπραξε πολύ σωστά να του  απονείμει το ¨ Χρυσό κλειδί της πόλης του Βόλου ¨για τις ¨ δωρεές – προσφορές ¨ που έκανε σε φορείς της πόλης . 
             Ο Δήμαρχος Βόλου είπε μεταξύ άλλων : ¨ … Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις τέτοιους χαρακτήρες – Πατριώτες . Στη πόλη που ζούμε είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις την προσφορά ενός ανθρώπου τιμώντας τον . Εγώ το θεωρώ μεγαλοψυχία να αναγνωρίσει κανείς ότι ο κ Τσιμάς είναι Πατριώτης και έχει συνεισφέρει στον συνάδελφο που έχει ανάγκη . ¨
            Απαντώντας ο κ Χαράλαμπος Τσιμάς είπε μεταξύ άλλων : ¨ … Αγαπώ τον Βόλο και τιμώ τους συμπολίτες μου . Η σημερινή εκδήλωση περικλείει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό.
Το ¨ Κλειδί της πόλης ¨ ισοδυναμεί για μένα με το κλειδί της καρδιάς των συμπολιτών μου . ¨
           Κλείνοντας τούτο το μικρό χρονικό της εκδήλωσης, ας μου επιτραπεί να προσθέσω:  ¨ Συγχαρητήρια για όσα προσέφερες στη πατρίδα κ Τσιμά . Εύχομαι να έχεις υγεία και καλή συνέχεια στο μεγάλο έργο σου .¨
          Βασίλειος Παλαμηδάς – Βόλος – 3-10-2018            .

      



Δεν υπάρχουν σχόλια: