Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

                               ¨ Μητέρα Τερέζα ¨

          Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ο νέος Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας των Σκοπίων , προκειμένου η χώρα του να εισέλθει στην ΕΟΚ και στο ΝΑΤΟ , θα προτείνει στη Βουλή αλλαγή ονομασίας του αεροδρομίου της πρωτεύουσας σε ¨ Μαρία Τερέζα ¨ , καθώς επίσης και την απόσυρση του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου από προτομές και αντικατάσταση αυτού με ονόματα εθνικών ηρώων της χώρας του .
         Στο σημείωμα τούτο ας αναφερθούμε με λίγα λόγια για την προσωπικότητα της ¨ Μαρίας Τερέζας ¨ :
       Η Μαρία Τερέζα η Αγία της Καλκούτας γεννήθηκε στα Σκόπια στις 26  Αυγούστου 1910 και απέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου 1997 στη Καλκούτα της Ινδίας . Ήταν Αλβανικής καταγωγής και πήγε στην Ινδία το 1929 . Ορκίστηκε ως μοναχή το 1931 . Δούλεψε σαν δασκάλα και το 1950 , πήρε την άδεια από το Βατικανό για να ξεκινήσει το ιεραποστολικό της έργο . Το 1955 άνοιξε ένα ορφανοτροφείο στη Καλκούτα . Στη συνέχεια άνοιξε νοσοκομεία και ορφανοτροφεία σε ολόκληρη την Ινδία αλλά και στη Ρώμη , την Τανζανία και την Αυστρία .
      Για τη δράση της έλαβε πολλές διακρίσεις , μεταξύ αυτών και το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 1979 σε αναγνώριση της βοήθειας που προσέφερε στους δυστυχισμένους ανθρώπους , τα παιδιά και τους πρόσφυγες , για τους οποίους εργάστηκε ανιδιοτελώς πολλά χρόνια .
      Μετά τον θάνατό της ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ ξεκίνησε τη διαδικασία αγιοποίησης της . Στις 4 Σεπτεμβρίου 2016 οσιοποιήθηκε φτάνοντας το τρίτο από τα τέσσερα στάδια της αγιοποίησης .   Βασίλειος Παλαμηδάς-Βόλος 23/9/20

Δεν υπάρχουν σχόλια: