Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Παρακμή ενός θρύλου


               Τέταρτη και καταϊδρωμένη τερμάτισε στους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2014 της Βραζιλίας η ομώνυμη ομάδα .

               Τα εκατομμύρια των θεατών περίμεναν να δούνε πρωταγωνίστρια την ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ 2014 . Δυστυχώς , είδαν μια ομάδα αγνώριστη , να κινείται με αργούς ρυθμούς , χωρίς ταχύτητα , με έλλειψη φαντασίας , και συνοχής .

               Τα ματς , σήμερα , δεν κερδίζονται με το όνομα , την ιστορία και το χρώμα της φανέλας . Οι παίκτες μιας υπερομάδας πρέπει να διαθέτουν μυαλό , δύναμη , ταχύτητα , φαντασία , προσόντα που δεν διέθεταν οι Βραζιλιάνοι στο Μούντιαλ του 2014 .

               Αυτό φάνηκε από την αρχή . Στην πρώτη φάση των 32 πήγε καλά . Νίκησε Κροατία 3-1 , Καμερούν 4-1 , και έφερε ισοπαλία με Μεξικό 0-0 .

               Στη δεύτερη φάση των 16 της διοργάνωσης πέρασε στους 8 νικώντας Χιλή με 1-0 .

               Στα προημιτελικά πέρασε νικώντας δύσκολα την Κολομβία 2-1 . 

               Στα ημιτελικά κληρώθηκε με δύσκολο αντίπαλο την Γερμανία . Υπήρχε μια συγκρατημένη αισιοδοξία . Οι Βραζιλιάνοι έπαιζαν εντός έδρας , στο γήπεδό τους και αυτό μετρούσε για τους ειδικούς .

              Ήρθε , λοιπόν , η Παρασκευή 4-7-2014 , γύφτισσα μέρα , μαύρη μέρα για τους ¨Σελεσάο¨ . Στάδιο Μαρακανά Ρίο Ντε Τζανέϊρο και απέναντι η Εθνική της Γερμανίας . Η Βραζιλία κατέβασε μια ομάδα χλωμή , δυσκίνητη , βαριά χωρίς προσανατολισμούς και προοπτικές . Η κατάρρευση ήρθε από τα πρώτα λεπτά . Μέσα σε 20 λεπτά το σκορ έγινε 3-0 υπέρ της Γερμανίας , για να λήξει το ημίχρονο με 5-0 . Οι Γερμανοί έκαναν ¨περίπατο¨ στο δεύτερο ημίχρονο , για να λήξει το παιχνίδι με το ¨μαύρο¨ σκορ 7-1 για την ηττημένη Βραζιλία .

               Μετά την συντριβή από τους Γερμανούς οι Βραζιλιάνοι έχασαν το όνειρο , που ήταν η κατάκτηση του 6ου τροπαίου στο εφετινό Μουντιάλ 2014 . Έτσι ήρθαν τα πράγματα να χάσουν έναν τίτλο , τι ειρωνεία της τύχης , μέσα στη χώρα τους με όλες τις προνομιούχες προοπτικές .

               Κέρδισε η δύναμη , ο ρεαλισμός ,η ταχύτητα , η ομαδικότητα , η μεθοδικότητα που διέθετε η ομάδα της Γερμανίας για να παρασύρει στο πέρασμά της  τους ανήμπορους αντιπάλους της

               Κατέκτησε πανάξια το ¨ χρυσό κύπελλο¨ νικώντας την Αργεντινή με 1-0 . Σε όλους τους συντελεστές αξίζουν θερμά συγχαρητήρια .
               Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 15/7/2014 .

Δεν υπάρχουν σχόλια: