Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός


               Ευρισκόμενος στα πρόθυρα του θανάτου , ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες του επιθυμίες :

1.     Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής .

2.     Τους θησαυρούς που είχε αποχτήσει ( Ασήμι , χρυσό , πολύτιμους λίθους ) , να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του .

3.     Τα χέρια του να μείνουν , να λικνίζονται στον αέρα , έξω από το φέρετρο , σε θέα όλων ...

               Ένας από τους στρατηγούς του , έκπληκτος από τις ασυνήθιστες επιθυμίες ρώτησε τον Αλέξανδρο , ποιοί ήταν οι λόγοι : Ο Μέγας Αλέξανδρος του εξήγησε :

1.     Θέλω οι πιο διαπρεπείς γιατροί να σηκώσουν το φέρετρό μου , για να μπορούν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο , ότι ούτε εκείνοι δεν έχουν , μπροστά στον θάνατο , τη δύναμη να θεραπεύουν .

2.     Θέλω το έδαφος να καλυφθεί από τους θησαυρούς μου , για να μπορούν όλοι να βλέπουν ότι τα αγαθά που αποκτούμε εδώ , εδώ παραμένουν !

3.     Θέλω τα χέρια μου να αιωρούνται στον αέρα , για να μπορούν οι άνθρωποι να βλέπουν ότι ερχόμαστε με τα χέρια άδεια και με τα χέρια άδεια φεύγουμε , όταν τελειώσει για εμάς ο πιο πολύτιμος θησαυρός , που είναι ο χρόνος .

Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός που έχουμε , γιατί είναι περιορισμένος . Μπορούμε να δημιουργήσουμε χρήμα , αλλά όχι περισσότερο χρόνο .
Όταν αφιερώνουμε χρόνο σε ένα πρόσωπο , του παραχωρούμε ένα μέρος από τη ζωή μας , που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να αναπληρώσουμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: