Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Πλήρωσε για τα λάθη του

 

                                                    Πλήρωσε για τα λάθη του            

Η επιδείνωση της κατάστασης του Κωνσταντίνου έφερε πάλι στο  προσκήνιο ¨ευγενή συναισθήματα¨ των προοδευτικών και άλλων δυνάμεων . Τόνοι χολής και άπειρα απαράδεκτα σχόλια γέμισαν τα μέσα κοινωνικής  Δικτύωσης . Είναι βέβαιο ότι ο θεσμός της βασιλείας δεν κατέστη δυνατόν να επιβληθεί στη χώρα .       

Στην Ελλάδα , στην οποία μεγαλούργησαν οι βασιλείς και τα βασίλεια , στη χώρα που ακόμη περιμένει τον ¨ μαρμαρωμένο βασιλιά ¨, στη χώρα η οποία μεγάλωσε με  παραμύθια γεμάτα βασιλιάδες , πριγκίπισσες και πρίγκιπες , είναι πραγματικά περίεργο πως ένας θεσμός που εξασφάλιζε ¨γκλαμουριά¨ , βασιλικούς γάμους και άμαξες , σκήπτρα και άλλες αυτού του είδους συνήθειες δεν κατέστη δυνατόν να ευδοκιμήσει .             

Ο Κωνσταντίνος  ,, ο οποίος ηττήθηκε στο όχι και τόσο καθαρό  δημοψήφισμα του 1974 , υπήρξε για μια τετραετία ο  ανώτατος άρχων αυτής της χώρας . Ασχέτως των λαθών , τα οποία διέπραξε και δεν ήταν λίγα , θα πρέπει   να πιστωθεί το ότι ήταν ο μόνος ο οποίος προσπάθησε να ανατρέψει το καθεστώς που τελικώς επεβλήθη για μια επταετία στη χώρα . Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Κωνσταντίνος ήταν ο μόνος αντιστασιακός .    

Σήμερα ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας ,δίνει δηλαδή τη μάχη για τη ζωή του . Ήδη τώρα που γράφω στον υπολογιστή μου 10/1/2023 με  πληροφορούν ότι απεβίωσε . Ο θεός να τον αναπαύσει .                  

Αυτός ο τόπος έχει παράδοση σεβασμού προς τους αδύναμους και κυρίως σεβασμό προς εκείνους , οι οποίοι παλεύουν για τη ζωή τους .      

Οποιαδήποτε λοιπόν ύβρις και κατάρα απευθύνεται σήμερα προς έναν άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε αυτή τη θέση είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού, βαρβαρότητας και παντελούς απουσίας πολιτικής ευθιξίας .         

Το να γίνεται επίσης αντικείμενο διαμάχης στα Μέσα  , ο τρόπος με τον οποίο  θα   κηδευτεί και θα ταφεί ένας άνθρωπος , ο οποίος είναι πιθανόν  να κερδισει την μάχη     που δίνει είναι τουλάχιστον εφιαλτικό .   

Από την εποχή του Όθωνα φάνηκε ότι ο  θεσμός δεν μπορούσε να έχει μέλλον . παρότι , ο νεαρός βασιλιάς δέθηκε με τη χώρα και το λαό της , έφυγε διωκόμενος κακήν κακώς  .     

Οι επόμενοι βασιλείς , με καταγωγή εκτός Ελλάδος , συνέδεσαν , πλην του Γεωργίου Ά  και του Γεωργίου ΄Β , τη θητεία τους με τραγικά  για τη χώρα γεγονότα . Επίσης    δίχασαν αρκετές φορές τον ελληνικό λαό .            

Ο Παύλος ήταν ίσως εκείνος , που πέρασε αβρόχοις ποσίν τη δική του θητεία . Ο  Κωνσταντίνος που ανέλαβε πολύ μεγάλες υποχρεώσεις σε νεαρή ηλικία , συνέδεσε     το   όνομά του με  μια μακρά περίοδο πολιτικής αστάθειας και ανωμαλίας , πιάστηκε στον ύπνο από τους συνταγματάρχες , και όταν προσπάθησε να αντιδράσει ήταν ήδη πολύ αργά.     

Ας τον αφήσουμε στην ησυχία του και ας θυμηθούμε ότι αυτός ο τόπος έχει μάθει να σέβεται και να τηρεί ορισμένες παραδόσεις .    

Δ.Κ.-Αθήνα 10-1-2023  .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: