Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ο θρύλος της εικαστικής τέχνης Αλέκος Φασιανός

 

Ο θρύλος της εικαστικής τέχνης Αλέκος Φασιανός    

             Απεβίωσε την 16-1-2022 σε ηλικία 87 ετών , ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος Αλέκος Φασιανός . Πλήθος κόσμου , πολιτικοί , άνθρωποι των γραμμάτων και τεχνών , επώνυμοι     καλλιτέχνες ,   επιχειρηματίες και απλοί λάτρεις της τέχνης αποχαιρέτησαν τον δάσκαλο , τον δικό τους Αλέκο ,    Τον σεμνό  καλλιτέχνη , που τίμησε με το έργο του την πατρίδα μας , σε όλον τον κόσμο . Με     τεράστια προσφορά στη σύγχρονη ελληνική ζωγραφική αλλά και στον χώρο του βιβλίου και της    χαρακτικής .            

             Στη γειτονιά του Παπάγου , εκεί όπου έζησε όλη του τη ζωή , εκεί όπου το απόγευμα της    Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή , ήρεμος και γαλήνιος , στην αγκαλιά της συζύγου         φύλακα αγγέλου του  Μαρίζας και των παιδιών του .       

            Σε έναν ήσυχο δρόμο της γειτονιάς του Παπάγου , στην οδό Μπιζανίου , γεμάτο νερατζιές   μακριά από τη βοή της Αθήνας , βρίσκεται το απλό τριώροφο σπίτι-εργαστήριο-μουσείο του       διάσημου Έλληνα εικαστικού , στο οποίο μεγαλούργησε και δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει το     Opening του μουσείου , που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2022 .     Ένα μεγάλο έργο , που θα συνεχίσει η οικογένεια και η κόρη του Βικτωρία Φασιανού   .              

          O Φασιανός μοιράστηκε τη ζωή του μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας , όπου σπούδασε     Λιθογραφία στην Ecole Nationale στο Παρίσι και συναναστράφηκε με συγγραφείς και ζωγράφους ,    όπως ο Πικάσσο και ο Ματίς . Ήθελε πάντα να παραμένει ελεύθερος και να κάνει ό,τι ήθελε  .           Έφυγε για τη ¨ γειτονιά των αγγέλων ¨, ελεύθερος , γαλήνιος και γεμάτος αγάπη .              

         Καλό σου ¨ταξίδι¨ , μεγάλε δάσκαλε της τέχνης . Β.Π.       

 

 

        

          

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: