Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Βολιώτης γιατρός που διαπρέπει στο εξωτερικό


                                           Βολιώτης γιατρός που διαπρέπει στο εξωτερικό           
                Γεννήθηκε στο Βόλο το 1937. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του η οικογένειά του τον στέλνει στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης του Παρισιού να σπουδάσει γιατρός .          
                Αριστούχος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης , κατά το τελευταίο έτος των σπουδών του επελέγη να παρακολουθήσει στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά για ένα χρόνο ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Γαλλίας και Κεμπέκ .                     
               ¨ Προφανώς , ο χρόνος εκείνος δεν έχει τελειώσει ακόμη ¨ , λέει με χιούμορ  ο Βολιώτης γιατρός .                           
                ¨ Αυτό που εκτιμώ στον Καναδά είναι η άψογη οργάνωση των προγραμμάτων υγειονομικής φροντίδας , καθώς και το ότι είναι μια χώρα που δίνει την ευκαιρία     στον     καθένα να συμβάλει σημαντικά στον τομέα του ¨ , καταλήγει .               
                  Μετά 45 χρόνια συνεχούς εργασίας και έρευνας  , είναι καθηγητής Παιδιατρικής , Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο Μακ Γκιλ του Μόντρεαλ του Καναδά   και  διευθυντής της κλινικής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας στο Εβραϊκό Γενικό Νοσοκομείο του Μόντρεαλ . Η Μαιευτική και η Γυναικολογία αποτελεί για τον Απόστολο οικογενειακή υπόθεση αφού ο πατέρας του Νικόλαος ήταν μαιευτήρας-γυναικολόγος και ο μικρότερος αδελφός του Γιάννης επίσης γυναικολόγος γιατρός .                    
                   Η … γαλλική περίοδος πάντος του δρος Παπαγεωργίου αποτέλεσε και σταθμό για ολόκληρη τη ζωή του . Και αυτό διότι εκεί γνώρισε την Ουαλή σύζυγό του Γκλένις , με την οποία συνεχίζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια , έχοντας αποκτήσει δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια , τα οποία υπεραγαπούν και φροντίζουν να περνούν , όσο περισσότερο χρόνο μπορούν μαζί τους .                   
                    Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 27-12-2019            .

Δεν υπάρχουν σχόλια: