Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Τίποτα δεν είναι τυχαίο


              Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο . Ο καθένας είναι δημιουργός της τύχης του . Οι άνθρωποι δημιουργούν τις περιστάσεις και όχι οι περιστάσεις τους ανθρώπους .

              Δεν υπάρχει τύχη . Υπάρχουν μόνο μερικές ευκαιρίες , που τυχαίνουν σε όλους μας και από τη σωστή εκμετάλλευσή τους , μπορεί να προκύψει ένα όφελος , μία επιτυχία .

             Πολλά μήλα θα είχαν πέσει ασφαλώς πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων μέχρι της εποχής του Νεύτωνα . Κανένας , όμως , δεν ενδιαφέρθηκε για τα αίτια της πτώσης των σωμάτων προς τα κάτω . ΄Οταν το φαινόμενο συνέβη στον Νεύτωνα , δεν το άφησε να περάσει απαρατήρητο . Το μελέτησε σε όλο το βάθος του και ανακάλυψε τους νόμους της βαρύτητας . Ποιός θα πει , ύστερα από αυτό , ότι ο Νεύτων στάθηκε τυχερός για την ανακάλυψή του ;

            Πολλοί είδαν τους πολυέλαιους του καθεδρικού ναού της Πίζας της Ιταλίας να κινούνται , αλλά κανείς δεν έδωσα σημασία στο φαινόμενο αυτό . Όταν , όμως , το ίδιο φαινόμενο παρατήρησε ο Γαλιλαίος , του δόθηκε η ευκαιρία να το μελετήσει και να ανακαλύψει του νόμους του εκκρεμούς . Την παρατηρητικότητα του Γαλιλαίου , δεν μπορούμε να την ονομάσουμε τύχη .

           Ο μεγάλος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής αείμνηστος Αβραάμ Λίνκολ , γεννήθηκε σε μια καλύβα , προερχόμενος από άσημη οικογένεια .

           Αυτό δεν εμπόδισε να αγωνιστεί , να φτιάξει την τύχη του , με αποτέλεσμα να γίνει ο μεγάλος αναμορφωτής της πατρίδας του .

           Ας είμαστε ρεαλιστές . Ελάχιστοι ευνοούνται από τον παράγοντα της τύχης ( λαχεία , τυχερά παιχνίδια κ.λ.π. ) . Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις , ο καθένας δημιουργεί την τύχη μόνος του και όπως αυτός θέλει .

 
           Βασίλης Παλαμηδάς – Βόλος 3/5/2016                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: